Gemeente Zandvoort gaat nieuwe samenwerking aan voor onderhoud van het dorp

Herinrichting van de Kamerlingh Onnesstraat
Herinrichting van de Kamerlingh Onnesstraat
Foto: Gemeente Zandvoort

ZANDVOORT – Is er groot onderhoud nodig aan een straat, buurt of brug? Dan werkt de Gemeente Zandvoort samen met een aantal vaste aannemers en ingenieursbureaus. Hiervoor zijn op 11 januari nieuwe contracten afgesloten.

Samenwerken met vaste partijen heeft een aantal voordelen. De gemeente hoeft nu niet voor ieder project apart een aanbesteding te doen en dat scheelt tijd en geld. En omdat de partijen meerdere jaren in Zandvoort werken, kennen zij het dorp goed. Ook kunnen zij hun kennis en ervaring delen, bijvoorbeeld als het gaat om het gebruik van nieuwe, duurzame technieken. De afgelopen 5 jaar heeft de gemeente Zandvoort goede ervaringen gehad met deze manier van samenwerken.

Bewoners betrekken
Voor de komende 4 jaar zijn contracten afgesloten met 3 aannemers: Heijmans, Van Gelder en Dura Vermeer. Voor de voorbereidingen van het groot onderhoud wordt samengewerkt met 2 ingenieursbureaus: Witteveen en Bos en Sweco.

Deze partijen zijn via een Europese aanbesteding geselecteerd. Daarbij is gekeken naar onder meer de bijdrage die ze kunnen leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Zandvoort en naar de manier waarop ze inwoners bij de projecten betrekken. De contracten kunnen tot een periode van maximaal 8 jaar verlengd worden.

Met deze manier van werken is Zandvoort voorloper in Nederland. In principe kan elke aannemer elk project uitvoeren. Bij enkele complexe projecten wordt aan de partners gevraagd om op basis van hun expertise aan te geven waarom zij de beste keuze zouden zijn. Een mini-competitie dus.

Dagelijks onderhoud
Ook voor het dagelijks beheer en onderhoud in het dorp wordt samengewerkt met vaste partners. Hiervoor zijn op 23 november contracten ondertekend met Heijmans, Volker, BAM en Van Gelder.

Cookieinstellingen