Zandvoort: Sloop Passage-panden Burgemeester Engelbertstraat verloopt voorspoedig

Omstreeks 5 december 2022 startte de sloop van de Passage-panden aan de Burgemeester Engelbertstraat. Verfraaiing van deze ‘entree van Zandvoort’  liep jaren lang vertraging op, maar eindelijk is met de sloop een eerste stap gezet.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

De benaming ‘Entree van Zandvoort’ houdt natuurlijk verband met het nabijgelegen NS-station, vanwaar bezoekers wandelend binnen enkele minuten de boulevard bereiken. Parkeer je de auto in Scheveningen, of kom je daar per tram, dan word je op weg naar de boulevard direct geconfronteerd met het Kuhrhaus en alles daarom heen, wat de badplaats direct een statig cachet geeft. (hieronder NS station Zandvoort)Ook voor Zandvoort belangrijk

Voor de badplaats Zandvoort is een fraai entree minstens zo belangrijk, zeker ook nu de wereld jaarlijks kan meekijken wat tijdens de Grand Prix-dagen allemaal gebeurt in de badplaats.  Bezoekers van Zandvoort hoeven nu in elk geval niet meer door de verpauperde Passage.  Er wordt gestreefd naar een warme- en toegankelijke entree.

De sloop

De voortgang van de sloop verloopt voorspoedig. Wel bestaat nog een juridische procedure met betrekking tot enkele panden waarvan met de sloop alsnog wil voorkomen. Tekst gaat door na de foto’sSociale huur- en koopwoningen voor starters

Met de sloop is een stap gezet naar de bouw van woningen voor starters. Daarbij gaat het om sociale huur en om betaalbare woningen op deze plek. Zandvoort is daarnaast de enige badplaats met een NS-station aan het strand. Daar hoort, ik schreef het al eerder, een uitnodigende entree bij.

Voor de kerstvakantie werden de panden boven het maaiveld gesloopt. Binnenkort worden ook de kelders verwijderd. Verwacht wordt, dat de sloopwerkzaamheden nog twee maanden zullen duren.

Recent werd bekend dat ook appartementen aan het Badhuisplein zullen worden gesloopt, om vervolgens verfraaiing van die lokatie mogelijk te maken.

Cookieinstellingen