Vlag halfstok voor slachtoffers aardbeving

Foto: Gemeente Zandvoort

ZANDVOORT – De vlag van Turkije hangt halfstok bij het raadhuis. Hiermee geeft de gemeente Zandvoort aan mee te leven met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Op verzoek van de Syrische gemeenschap in de regio is de keuze gemaakt om niet de Syrische vlag te voeren.

Twee grote aardbevingen
Miljoenen mensen zijn op 6 februari 2023 getroffen door 2 grote aardbevingen. In Turkije en Syrië is een grote reddingsoperatie op touw gezet om overlevenden en overledenen onder het puin vandaan te halen.

“De verschrikkelijke aardbevingen hebben heel veel mensen getroffen. Families zijn uiteengerukt en de beelden uit het rampgebied komen hard binnen. Wij leven intens mee en onze gedachten gaan daarbij ook uit naar de velen die zich zorgen maken over het lot van een dierbare”, zegt burgemeester David Moolenburgh.

Giro 555
De samenwerkende hulporganisaties zijn een nationale actie gestart en hebben Giro555 opengesteld om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Volgende week woensdag is er een de nationale actiedag. De vlag zal tot dan blijven hangen.

Cookieinstellingen