Herinrichting boulevard Boulevard Paulus Loot afgerond, en hoe nu verder?

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – In het najaar van 2022 is de herinrichting van Boulevard Paulus Loot, de zuidboulevard, grotendeels afgerond. Momenteel zullen er nog wat kleine verbeteringen worden doorgevoerd, maar de meeste werkzaamheden op dit deel van de boulevard zijn klaar.

De riolering is vervangen en de weg is opnieuw bestraat. Ook het breder geworden wandelgedeelte is van nieuwe bestrating voorzien. Er zijn mooie grote banken en nieuwe straatverlichting geplaatst en er is helmgras geplant. ‘Rust en ruimte’ waren de uitgangspunten voor de nieuwe inrichting, met meer ruimte voor wandelen en fietsen, waarbij de auto te gast is.

Middenboulevard
De overgang naar het volgende deel, de Boulevard De Favauge, hangt sterk samen met het bouwproject op het Badhuisplein. Het ontwerp van de nieuwe middenboulevard kan worden gemaakt nadat het inrichtingsplan voor het Badhuisplein is vastgesteld. Naar verwachting is dat in de loop van dit jaar. Eind 2023 wordt dan met het ontwerp voor de Boulevard de Favauge gestart. Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden krijgen de mogelijkheid om mee te denken, zowel online als via een of meerdere bijeenkomsten.

De herinrichting van de middenboulevard start naar verwachting eind 2025. Ook dit is afhankelijk van de voortgang van het Badhuisplein, omdat de bouw van dit project eerst klaar moet zijn voordat wordt gestart met de herinrichting van de openbare ruimte.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van de boulevards vindt u op de projectpagina: vernieuwing Metropoolboulevard.

Cookieinstellingen