Start toeristenseizoen 2023: Tijd voor schoonmaak van het Zandvoortse Centrum

Het toerismeseizoen staat op het punt om te beginnen; tijd voor het schoonmaken van het Zandvoortse centrum! Op maandag 6 maart werd begonnen met de voorjaarsschoonmaak. Ondernemers, Spaarnelanden, de gemeente, ondernemersvereniging OVZ en de werkgroep Actieplan Centrum staken gezamenlijk de handen uit de mouwen.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Wethouder Lars Carree (hieronder in het midden) deelde een groot aantal afvalknijpers uit aan de ondernemersvereniging OVZ. Naast Peter Tromp (L) en Monique Buisot (R) van ondernemersvereniging OVZ en de werkgroep Actieplan Centrum was ook ondernemersmanager Floor Thomasse aanwezig (openingsfoto vooraan L)..Tekst gaat door na foto’s Deze schoonmaakronde bestond 6 maart 2023 vanuit de gemeente en Spaarnelanden onder andere uit:

  • Het uitdelen van afvalknijpers aan de winkeliersvereniging;
  • Het van gevel tot gevel intensief vegen (parkeervakken waren tijdelijk niet beschikbaar);
  • Het opruimen van zwerfafval;
  • Het verwijderen van graffiti en stickers;
  • Het intensief reinigen van straatmeubilair;
  • Het repareren van straatwerk in de Haltestraat;
  • Ondernemers werden gevraagd om gevels, terrassen, etalages en buitenmeubilair een extra schoonmaakbeurt te geven.

Na deze voorjaarsschoonmaak wordt natuurlijk niet gestopt met schoonmaakonderhoud. De gemeente en Spaarnelanden zorgen ervoor dat de openbare ruimte ook schoon blijft. (tekst gaat door na de foto)Elke ochtend doen de schoonmaakwagens van Spaarnelanden een ronde door het centrum. Iedereen die een gebrek in de openbare ruimte ziet wordt gevraagd dit te melden via de gemeentelijke website: GOED IDEE voor Zandvoort?

Reacties

Cookieinstellingen