Feestelijk netwerken bij Zandvoort Business Ladies (ZBL) op internationale vrouwendag

Foto: Charles Duijff

Het Zandvoortse vrouwenondernemersnetwerk Zandvoort Business Ladies (ZBL) bestaat sinds 8 maart j.l. 1 jaar. Dit werd door het jonge netwerk feestelijk gevierd met een netwerkevent bij Rabbel in het Louis Davids Carré op Internationale Vrouwendag.

ZBL ondersteunt en faciliteert vrouwelijke ondernemers, freelancers en zzp-ers met het opstarten en het promoten van hun business.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting).

Rabbel is bij uitstek een intieme- en warme lokatie voor bijvoorbeeld evenementen, familiefeesten, maar zeker ook voor zakelijk ‘netwerken’! Rond 20:00 uur werd de netwerkbijeenkomst geopend. Wanneer je bijvoorbeeld als ZZP-er een onderneming begint “ben je zelf je product”, zo werd als stelling geponeerd bij de opening van de workshop, verzorgd door coach Abigail Hall.  De vrouwelijke ondernemers werden tijdens de workshop uitgedaagd om uit hun ‘comfortzone’ te komen. Ik was naast burgemeester David Moolenburgh (hij kwam later op de avond) en een medewerker van Rabbel de enige mannelijke gast, toevallig ook ZZP-er, in mijn geval in de journalistiek en fotografie. Ik werk voor Nieuws.nl

Mijn product is een ‘objectief’ verhaal geïllustreerd met foto’s over lokaal nieuws. Ik moet tijdens die werkzaamheden zeker uit mijn comfortzone in een steeds meer gepolariseerde samenleving. Rekening houden met hoor- en wederhoor (verhaal van 2 of meer kanten), met de privacywet (APV); ‘Mijnheer ik wil niet op de foto’ en daarbij spelen persoonlijke eigenschappen zeker een rol. De workshop begon met een korte kennismaking tussen twee (soms drie) personen uit het gezelschap van ca. 50 dames.. Daarna werd over die kennismaking aan sommigen om een reactie gevraagd: ‘Hoe beleefde je die kennismaking?” De Zandvoortse Business Ladies werden vervolgens tijdens de workshop geïnspireerd door Griekse Godinnen. Op onderstaande foto staan een zestal posters van zes godinnen met specifieke eigenschappen. De ladies werden aangespoord een keus te maken bij een poster te gaan staan met eigenschappen waarin ze zichzelf het meest herkennen.Zie ook het onderstaande filmpje….

Na bij de poster met eigenschappen te hebben gestaan waarbij men zich het meest herkende, werd gevraagd bij een poster te gaan staan waarvan sommige eigenschappen best aantrekkelijk voelden om je persoonlijk eigen te maken….. Al met al een workshop die een beroep deed op persoonlijke bewustwording.

Aansluitend na de workshop was het tijd voor een netwerkborrel met muziek van zangeres Lynn Mae.

Ook burgemeester David Moolenburgh kwam later in de avond de Zandvoort Business Ladies feliciteren met hun 1-jarig bestaan. Hij sprak ze ook kort toe..

We hopen dat we ons netwerk kunnen uitbreiden met nog meer vrouwelijke ondernemers,’’ aldus Sheila Truder, één van de oprichters van ZBL.
Hierna een verdere fotoimpressie van een geslaagde netwerkavond….

Reacties

Cookieinstellingen