Veel afval verzameld op strand Zandvoort tijdens Eneco Clean Beach Cup

Foto: Eneco Clean Beach Cup

ZANDVOORT – Afgelopen zondag vond de 14e editie van de inzamelingsactie plaats in zowel Nederland als BelgiĆ«. In totaal werd 5500 kg afval opgehaald. 3500 vrijwilligers, bestaande uit onder meer surfers en zeilers, maar ook gezinnen en dagjesmensen, hielpen mee met de grote strandschoonmaak. Nergens in Nederland werd zoveel opgehaald als in Zandvoort: maar liefst 820 kilo aan flesjes, netten en blikjes.

(bron: NH Nieuws)

De organisatie is blij dat zoveel mensen op de been waren in Zandvoort om afval op te halen. “Onder het genot van lekkere drankjes en kraampjes met eten, wisten we veel vrijwilligers te mobiliseren”, zegt Louise Versavel van opruimorganisatie Clean Beach Cup tegen mediapartner NH Nieuws. “Met lege zakken gingen ze heen, met overvolle kwamen ze terug. Het stemt ons alleen niet gerust dat er zoveel rommel ligt.”

“Er is heel veel gevonden”, zegt Versavel. “Voornamelijk kleine plastics, zoals visnetjes, mondmaskers en heel veel peuken. En dat laatste is vooral zo dramatisch, omdat peuken niet zomaar vergaan. Mensen begrijpen dat niet altijd.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen