Burgemeester Moolenburgh deelt eerste editie kinderkrant uit

Foto: Eva Cameron / Jong023

ZANDVOORT – Burgemeester David Moolenburgh heeft donderdagochtend de eerste lokale kinderkrant uitgedeeld. Hij deed dat op de Hannie Schaft Basisschool in Zandvoort.

De burgemeester werd opgewacht door de leerlingenraad van school. “We vinden het erg leuk dat we een eigen krant krijgen”, zeggen Cas en Pippa uit de leerlingenraad. Ook leerkracht en cultuur-coördinator Karina Veeren is enthousiast. “Wij zijn hartstikke blij met Jong023”, zegt ze. “De krant is aantrekkelijk voor kinderen én heel goed voor hun leesvaardigheid.”

Na de feestelijke lancering op de Hannie Schaft Basisschool kregen ook de Mariaschool, de Oranje Nassauschool, de Zeevonk en De School in Zandvoort hun eigen kranten. Voor elke bovenbouwleerling is er één exemplaar. “Mag ik deze echt houden?”, vraagt een leerling ongelovig terwijl hij naar de krant kijkt.

Jong023 gaat al sinds 2019 acht keer per jaar naar alle basisscholen in Haarlem. Het doel is om kinderen leesplezier te geven en om de binding te versterken met hun leefomgeving en met leeftijdsgenootjes in andere buurten. Dankzij subsidie uit het preventiebudget kan de leuke, leerzame, lokale kinderkrant nu ook in Zandvoort worden uitgebracht.

(foto: Eva Cameron / Jong023)
Cookieinstellingen