Grote brand Albert Heyn Soendaplein Haarlem

Foto: Inter Visual Studio

HAARLEM – In de Albert Heijn aan het Soendaplein in Haarlem is vanmorgen rond 6.45 uur brand uitgebroken. Het is een grote brand en er komt veel rook vrij. Er zijn veel brandweerwagens aanwezig om de brand te blussen.

(bron: Inter Visual Studio / NH)

“Medewerkers van de supermarkt ontdekten de brand tijdens het laden en lossen en hebben de brandweer gebeld”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Inmiddels is er opgeschaald naar zeer grote brand. “De hele winkel staat in brand.” De vlammen slaan uit het pand en de rook is van veraf te zien.

“Er komt veel rook vrij. Mensen die er last van hebben, raden wij aan ramen en deuren gesloten te houden”, adviseert de woordvoerder. De brandweer heeft omliggende woningen en panden ontruimd. “Er zijn ook enkele wegen afgesloten zodat de hulpdiensten er langs kunnen.” De Schoterweg is afgesloten en de bus rijdt er op het moment niet.De brand ontstond bij het laden en lossen van de vrachtwagen in het magazijn. “Er zijn geen gewonden, wel hebben er twee mensen rook ingeademd”, zegt de woordvoerder.

De woordvoerder van de veiligheidsregio verwacht rond 8.20 uur dat het nog uren gaat duren om de brand te blussen. “De brand is nog niet onder controle en het is een moeilijk pand om te blussen”, zegt hij.

Een buurtbewoner van verderop aan de Karel Doormanlaan laat aan NH weten dat het enorm stinkt. De buurt werd ruw gewekt. “Het was een kakofonie aan sirenes”, vertelt hij.

In de groepswhatsapp van de buurt heeft hij gedeeld dat mensen hun ramen en deuren dicht moeten houden vanwege de stank. “We zien vanaf hier een grote rookpluim.”

Cookieinstellingen