Zandvoort gaat energielabels sociale huurwoningen aanpakken

Ondertekening overeenkomst energielabels door Pré Wonen, HPZ en gemeente
Ondertekening overeenkomst energielabels door Pré Wonen, HPZ en gemeente
Foto: Gemeente Zandvoort

ZANDVOORT – Deze week hebben Pré Wonen, Huurders Platform Zandvoort (HPZ) en de gemeente een belangrijk stap gezet door het ondertekenen van een overeenkomst voor de verbetering van energielabels van meer dan 300 sociale huurwoningen in Zandvoort. Hierdoor wordt de leefbaarheid verhoogd en energiearmoede aangepakt.

(bron en foto: Gemeente Zandvoort)

Eerder zijn al afspraken gemaakt over beschikbaarheid en betaalbaarheid van sociale huurwoningen, nieuwbouw, duurzaamheid, wonen & zorg, leefbaarheid en samenwerking.

Met de afspraken blijven de betrokken partijen zich inzetten om nieuwbouw sociale huurwoningen te realiseren. Deze nieuwe woningen gaan helpen bij het verlichten van de druk op de woningmarkt, met speciale aandacht voor betaalbare woningen voor jongeren.

Wethouder Martijn Hendriks benadrukt het belang van de samenwerking en de ambitie om woningen en buurten te verbeteren, energiezuiniger te maken en energiearmoede te bestrijden. Hierdoor wordt de weg ingeslagen naar een duurzamere en comfortabelere toekomst voor huurders in Zandvoort.

Cookieinstellingen