‘Fatbike-bende’ weer actief: drie jongen (15) aangehouden

Foto: Politie

KENNEMERLAND – De politie heeft gisteravond in Bloemendaal drie minderjarige verdachten aangehouden voor diefstal met geweld.  Op het fietspad aan de Brederodelaan in Bloemendaal werden zij op heterdaad betrapt toen ze  met geweld een 15-jarige jongen wilde beroven van zijn spullen.

(bron en foto: Politie)

Het slachtoffer gaf aan dat hij werd klemgereden door de drie jongens, die op twee zogenaamde fatbikes en een e-bike fietsten. Hij werd gedwongen zijn sigaretten en telefoon af te geven. Nadat hij dat weigerde is hij geslagen.

De verdachten betreffen drie 15-jarige jongens uit Bentveld, Haarlem en Santpoort-Zuid. Zij zijn ingesloten in de cel en zitten in beperkingen. Hun fietsen zijn inbeslaggenomen. Het politie zet het onderzoek voort.

De afgelopen tijd hebben meerdere incidenten hebben plaatsgevonden op gebied van intimidatie, beroving en geweld door jongeren op dit soort fietsen in de omgeving Heemstede, Bloemendaal, Haarlem en Velsen. Wellicht zijn meer mensen slachtoffer geworden van dit soort incidenten, en hebben dat nog niet bij de politie gemeld. Zij worden opgeroepen dit alsnog bij de politie te melden via 0900-8844.

Cookieinstellingen