Succesvolle 11strandentocht trotseert alle elementen

Barbara de Loor ontvangt de cheque
Barbara de Loor ontvangt de cheque
Foto: Aangeleverd

ZANDVOORT – Bij de 11strandentocht, die zaterdag 4 november plaatsvond, speelde het weer een hoofdrol. Het was écht 11strandenweer met stevige wind en vanaf 12 uur hier en daar een fikse bui. Het mocht de pret dan ook zeker niet drukken voor de bijna 2170 deelnemers. Door 10, 20 of 50 kilometer door het zand te banjeren of rennen, haalden de deelnemers ruim 186.000 euro op voor de Hartstichting.

“Het weer, de mensen, de lachende en soms huilende gezichten maakten het allemaal de moeite waard”, aldus Floor Cartigny, die de tocht namens de Hartstichting mede organiseert. “En wat zijn we trots! Trots op de deelnemers maar ook op de vrijwilligers en vooral op het enorme bedrag wat er is opgehaald! En de teller loopt nog steeds!”

Deelnemer Valentijn (19), legde de 50 kilometer in een indrukwekkend tempo af. Om 07:10 vertrok hij vol energie vanuit Kijkduin. “Ik ben de laatste tijd weer een beetje aan het hardlopen en vond dit wel een mooie uitdaging”, zegt de Leidenaar ’s ochtends vroeg op het nog donkere strand. Omstreeks 11:30 arriveerde hij met een enorme grijns in Zandvoort.

Deelnemer Valentijn (midden) met andere hardlopers op de eerste rustpost

Ook de bikkels van de 10 en 20 kilometer hadden de vaart er goed in. “Ik weet waar ik het voor doe”, zegt deelnemer Mandy vastberaden aan de start van de 20 kilometer. “Mijn moeder is vier jaar geleden overleden aan een hartstilstand. Sinds dien zet ik mij in voor de Hartstichting en meer onderzoek”, zegt ze. Ook zij kwam met een grote glimlach aan op het strand in Zandvoort.

Rond 19:00 uur waren alle deelnemers gefinisht. De Hartstichting kijkt terug op een geslaagd evenement. Doneren voor de 11strandentocht kan nog tot maandag 6 november.

Cookieinstellingen