Start nieuwbouw Zandvoortse Reddingsbrigade Post Zuid

Foto:

Woensdagmiddag 15 november was de feestelijke start van de nieuwbouw reddingspost zuid. O.a. de Zandvoortse wethouder Jan-Jaap De Kloet was daarbij aanwezig. De ‘starthandeling’ vond plaats op het strand direct naast de bouwkavel. Die ligt ca. 50 meter vanaf de huidige reddingspost zuid.

Foto’s Charles Duijff

Bron gemeente: Op dit moment bevindt reddingspost Ernst Brokmeier (Post Zuid) zich aan de Boulevard Paulus Loot onderaan de duinenrij, op een verhoogd gedeelte. (hieronder)Deze post voldoet niet meer aan de huidige eisen van een veilige en Arbo-vriendelijke reddingspost en zit bouwtechnisch ook tegen het einde van zijn levensduur aan. Er werd daarom besloten om een nieuwe reddingspost te bouwen.Reddingspost Zuid krijgt haar nieuwe locatie op het Zandvoortse zuidstrand tussen de watersportvereniging en paviljoen Ubuntu. (Kavel hieronder)Het nieuwe gebouw krijgt 2 verdiepingen en komt een stuk verder uit de duinrand te liggen; 8 meter dichter naar de zee toe. Er komt extra ruimte voor opslag van bijvoorbeeld voer- en vaartuigen en een dakterras voor beter uitzicht over strand en zee. De huidige reddingspost wordt gesloopt, zodat op deze plek het duin weer kan aangroeien.

Vertegenwoordigers van bouwonderneming Ooijevaar uit Alkmaar, de Gemeente Zandvoort en de Zandvoortse Reddingsbrigade waren aanwezig bij de feestelijke start. Tijdens dat feestelijke moment werd aan diverse medewerkers van de reddingspost een beeldje van de Heilige Barbara aangeboden, een christelijke beschermheilige en martelares. Zij wordt beschouwd als één van veertien (heilige) Noodhelpers. De keuze van deze symboliek past volgens directeur Paul Vlaar van het Alkmaarse Bouwbedrijf Ooijevaar prima ter ondersteuning en bescherming van de reddingswerkers! Het beeldje van Barbara werd eerder met een voertuig van de Zandvoortse reddingsbrigade gebracht.Wethouder Jan-Jaap de Kloet en ZRB voorzitter Cees Winkel informeerden de aanwezigen over het grote belang van een slagvaardige- en goed uitgeruste reddingsbrigade, waarbij vele vrijwilligers gepassioneerd betrokken zijn. Maandag 20 november zal volgens planning voor het eerst worden geheid. Na de officiële startbijeenkomst konden alle genodigden genieten van een hapje en een drankje bij de nabijgelegen Watersportvereniging. ……..Waar altijd tijd is voor een warm TV-programma

 

Cookieinstellingen