Ramon Sinkeldam en Tessa Neefjes winnaars 23e editie MTB strandrace GP Groot Egmond-Pier-Egmond  

Enkele hoofdrolspelers tijdens Egmond-Pier-Egmond, w.o. de latere winnaar met nummer 6
Enkele hoofdrolspelers tijdens Egmond-Pier-Egmond, w.o. de latere winnaar met nummer 6
Foto:

Egmond aan Zee/Castricum/Heemskerk/Wijk aan Zee/Velsen – Vandaag, zaterdag 13 januari, vond de 23e editie plaats van de MTB strandrace de GP Groot Egmond-Pier-Egmond, een race over een afstand van 38 kilometer met de start in Egmond aan Zee, langs Castricum, Heemskerk en Wijk aan Zee,  en met het keerpunt op de Noordpier bij Velsen-Noord.

Op de terugweg beleefden de deelnemers wellicht hun zwaarste momenten in Wijk aan Zee, waar het strand even werd verlaten voor een venijnige klim bij strandhotel Het Hoge Duin, een passage bij Sonnevanck, en een verraderlijke afdaling bij De Liefhebbers Aan Zee.

Drieduizend recreanten
Behalve de Nederlandse toprenners op het gebied van strandracen deden vandaag maar liefst zo’n drieduizend recreanten mee, die het zeker niet gemakkelijk hadden. Behalve het strand, dat per definitie al zwaar is om op te fietsen, waren daar ook op de terugweg de zware passages bij Wijk aan Zee en Castricum. Tel daar ook nog de behoorlijk lage temperaturen bij, dan is dat alles bij elkaar, zeker voor de recreanten, een forse uitdaging.Wedstrijd succes voor Ramon Sinkeldam en Tessa Neefjes
Voor de wedstrijdrijders zijn het echter bijna ‘gewenste omstandigheden’. Zij konden er ook vandaag prima mee overweg.

Bij de heren werd de 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond een prooi voor Ramon Sinkeldam. De 34-jarige renner van Alpecin-Deceuninck pakte op de terugweg ná de strandafgang in Castricum aan Zee met ploegmaat Jonas Rickaert en Rick van Breda de leiding en was de sterkste op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee in 59:48. Rick van Breda eindige als tweede op 6 seconden van Sinkeldam. Nog 3 seconden later eindigde de Belg Jonas Rickaer als derde. Aaron Verwilst en Thijs Zonneveld kwamen als de nummers 4 en 5 over de finish.

Bij de dames kwam Tessa Neefjes, de regerend Europees kampioen strandracen, als eerste over de finishstreep. Ook zij nam na Castricum het heft in handen en klopte topfavoriete, Riejanne Markus, de huidig Nederlands Kampioen tijdrijden op de weg, in een tijd van 01:04:48.Heroïsche momenten in Wijk aan Zee
Bij de deelnemers aan de GP Groot Egmond-Pier-Egmond, en vooral bij de drieduizend recreanten,  zal toch de passage in Wijk aan Zee diep in het geheugen zijn gegrift. Veel van de deelnemers beleefden daar vandaag toch de zwaarste momenten. Fotograaf/redacteur Wim Meijer was daar ter plaatse en maakte een uitgebreide beeldimpressie, waarvan hieronder een kleine selectie. Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie:

Cookieinstellingen