Groen dak in Zandvoort mogelijk met subsidie

Foto: Gemeente Zandvoort

ZANDVOORT – De gemeente Zandvoort heeft een subsidieregeling om groene daken in het dorp te stimuleren. Voor 2024 is € 25.000 beschikbaar. Datzelfde budget is ook beschikbaar voor 2025.

Groene daken zijn goed voor een toekomstbestendige inrichting van Zandvoort. Een groen dak is goed voor de biodiversiteit en de filtering van fijnstof. Ook draagt zo’n dak bij aan het opvangen van flinke regenbuien. Hoe meer neerslag tijdens hoosbuien wordt opgevangen door tuinen, parkjes én groene daken, hoe minder het rioolstelsel overbelast raakt. Groene daken zorgen voor meer koelte dan gewone daken, dat is goed tegen hittestress.

Meeuwen houden niet van groene daken
Meeuwen houden niet van groene daken om op te broeden of om op te zitten. De aanleg van deze daken is een diervriendelijke maatregel om meeuwenoverlast te verminderen.

Subsidie aanvragen
Als eigenaar van een pand, of huurder met een verhuurdersverklaring, kan men subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak van minimaal 10 m2. Subsidie aanvragen kan via de webpagina Subsidie groene daken.

Cookieinstellingen