ZFM The Boys Are Back In Town: opstappers, opstekers, pluspunten & ouwe hoeren

Foto: Charles Duijff

‘Once in a fortnight on fridaymorning’,  jawel, eens in de veertien dagen op vrijdagmorgen, komen The Boys Back in Town. Nou ja, in dit geval meer ‘back in The Village’, want Zandvoort kent (nog) geen stadsrechten en is een dorp, al is het tijdens de grand prix ‘hard op weg’ MAX-imaal op een stad te lijken.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Vaste luisteraars van het lokale radiostation ZFM Zandvoort kennen het allang, het gevarieerde- gezellige- én muzikale  radioprogramma ‘The Boys Are Back In Town’. Deze titel komt uit de koker van Willem die als altijd ‘Bruist’…. De andere Boy is Charles, een Duif met ca. 224224 vlieguren. Ga je voor het gemak even uit van 364 dagen per jaar en 8 vlieguren per dag, dan zou je moeten kunnen uitrekenen hoe oud Charles ongeveer is. Het programma van The Boys wordt dankzij internet internationaal beluisterd!

Wat beroemde muzikanten betreft: Zanger Neil blijft Young, Paul blijft Young, en radiotechnicus- en presentator Willem blijft dankzij zijn passie voor muziek en enorme muzikale kennis Forever Young, neem dat maar gewoon van me aan. Lachen en plezier is ‘de rode draad’ in elke uitzending van The Boys. Als dat voor de luisteraars geen ‘opsteker is’….

Dan hebben we onze Gerrie Rutte, onze super gastvrouw, die zorgt voor de in bovenstaande openingstitel genoemde ‘pluspunten’. Zij is (ondermeer) als vrijwilligster actief voor Pluspunt in Zandvoort en ontvangt met een warm hart de gasten die regelmatig bij The Boys binnenwandelen. Ja ja, binnenwandelen, een radiouitzending in beweging dus, goed voor hart en bloedvaten, (hieronder Willem (masker Rinus) & Gerrie)Charles verzorgt bij ZFM ook het Easy Listening programma tussen Eb & Vloed iedere dinsdag vanaf 22:00 uur tot middernacht en elke woensdagmorgen vanaf 08:00 zaagt Charles bij ZFM de week door met ‘Gouwe Ouwe’ muziek en cabaret. (hieronder Charles)Opstappers bij de KNRM

De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) bestaat in november 2024 maar liefst 200 jaar. The Boys en Girl besteden graag extra aandacht aan dit heuglijke feit en gaande het jaar komt deze geweldige organisatie regelmatig in de uitzending voorbij. Vrijdag 23 februari j.l. verborg KNRM-mascotte ‘Rinus Redder’ twee ‘opstappers’. Hieronder opstapper nummer1 Jelmer de BoerDefinitie: Een opstapper is iemand die ingeval van hulp (redding) op zee in een vaartuig stapt als nieuw- of tijdelijk bemanningslid c.q. iemand die meevaart en trouw belooft mee te helpen. Bekijk hieronder het filmpje waarin twee opstappers vertellen over hun passie en werk en de daarbij horen de opleiding via de KNRM….

KLIK HIER om alles te lezen over de opstappersopleiding bij de KNRM

In de uitzendingen van The Boys Are Back in Town wordt veel ‘geouwehoerd’…. Typetjes en moppen komen voorbij en vele onderwerpen krijgen aandacht. Dat alles volledig geïmproviseerd, dus zonder ‘format’, wat zoveel wil zeggen als zonder planning of voorbereiding. Willem, Charles en Gerrie vullen elkaar aan, zorgen voor bruggetjes naar een volgend onderwerp, of naar een bijzonder stuk muziek. Vrijdag 23 februari kwamen twee dames mee Ouwe Hoeren. Sterker nog, zij presenteren zichzelf als Ouwe Hoeren. Het is de 1-ei-i-ge tweeling Martine (Tineke) & Louise (Loes) Fokkens (1942) die vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw werkzaam waren als prostituee in de roze buurt, de Wallen in Amsterdam. Vanwege de recente carnaval schreef inwoner van Driehuis Carl Schuiveling een carnavalsnummer voor de dames.

De dames schreven ook een arsenaal aan boeken over hun leven. Onderaan een link naar de relevante uitgeverij.

Bekijk hieronder het filmpje een interview dat The Boys tijdens de radiouitzending van 23 februari j.l. hadden met de dames

KLIK HIER voor het audiofragment van het Carnavalsnummer LEKKER OUWE HOEREN

Klik hier voor uitgeverij aspekt  De uitgeverij waar de dames hun recente- en meerdere boeken hebben uitgebracht.

Cookieinstellingen