Storytelling met gratis wandel- en fietsroutes in Zandvoort en omgeving

Foto: Zandvoort Marketing

ZANDVOORT – Bezoekers van Zandvoort kunnen vanaf nu het dorp en de omgeving verkennen met gratis online fiets- en wandelroutes. In de digitale Routemaker tool zijn op dit moment bijna 30 routes uitgewerkt, voorzien van interessante tussenstops, weetjes en horecapunten. De routes kunnen op drie manieren afgelegd worden: online via de Routemaker app, als geprinte pdf of als GPX-bestand op een eigen navigatiesysteem.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio)

Verhalen uit de regio
In Zandvoort en de nabije omgeving is een groot aantal fiets- en wandelroutes. Ieder met zijn eigen unieke kenmerken en velen met een eigen verhaal. Met de digitale routes brengt Visit Zandvoort deze verhalen uit de regio tot leven, met het doel om niet alleen een schitterende route te fietsen of wandelen maar ook meer over de bewogen geschiedenis over te brengen.

Buitenplaatsen, bunkers en een stinkende emmer
Deze geschiedenis omvat onder andere de Tweede Wereldoorlog, en de connectie met Haarlem en Amsterdam. Zo worden wandelaars tijdens de bunkerwandeling door de Waterleidingduinen van de paden af langs verschillende verborgen bunkers gevoerd. Met de Stinkende Emmer wandeling loop je de route naar Haarlem die de vislopers aflegden en met de buitenplaats fietsroute bezoek je verschillende sprookjesachtige landgoederen in de omgeving.Van Zandvoort naar Amsterdam, en weer terug
De aangeboden wandelroutes variëren van 2 tot 30 kilometer. Met de fietsroutes trek je verder de omgeving in. Zoals de ronde van Haarlem waarbij de omliggende dorpen en steden worden aangedaan met ieder haar eigen schoonheid. Of de route naar Amsterdam voor de fanatieke fietsers. Een route van ruim 100 kilometer door de polder. Ook hier is genoeg te zien onderweg. Alle fietsroutes zijn voorzien van knooppunten zodat je gemakkelijk jouw route op de kaart kunt vinden.

Digitale gidsen
Alle routes zijn eenvoudig te downloaden als digitale gids in PDF-formaat. De gids voorziet de routes van handige informatie, foto’s en bezienswaardigheden langs de route. Wandelaars en fietser met een eigen GPS-applicatie kunnen de GPX-bestand hierin uploaden en zo de routes afleggen. Alle wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar in drie talen (Nederlands, Duits, Engels). Zo zijn de routes voor velen toegankelijk en kan iedere bezoeker begeleid op weg door de regio.Meer over Visit Zandvoort
VisitZandvoort is het portaal van Zandvoort Marketing voor bezoekers aan Zandvoort. Via de gelijknamige social media-accounts en de drietalige website (Nederlands, Engels en Duits) worden potentiële bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd. Met de toevoeging van routemaker worden bezoekers nu ook gegidst door de omgeving. De routes zijn te vinden op www.visitzandvoort.nl/routes.

Cookieinstellingen