Zandvoort 4 maart: nieuwbouw en sloop om de hoek, zeehondje op bezoek

In februari startte de firma ‘Bottelier Slooptechniek’ met de sloop van diverse (nog resterende) gebouwen aan het Badhuisplein. Om de hoek, tenminste als je op de Hogeweg wandelt, wordt volop gewerkt aan nieuwbouw.

Tekst foto’s en film Charles Duijff

IJsjes eten in Zandvoort kan gelukkig nog volop, maar niet meer op het Badhuisplein bij IJssalon Ci Vediamo. Maar deze IJssalon biedt een alternatief! Hun nieuwste winkel in Zandvoort ligt pal aan de hoofd-strandopgang in een ‘To-Go jasje’. Ook daar kunt u uiteraard terecht voor een lekker ambachtelijk ijsje, milkshakes, goede koffies!

De sloop heeft natuurlijk alles van doen met de renovatie van het Badhuisplein. (verderop de link naar de gemeentelijke plannen daaromtrent)Net om de hoek, dat gaat op als je iets verderop op de Hogeweg wandelt, wordt volop aan nieuwbouw gewerkt. Hoewel al die verfraaiing van de inmiddels wereldberoemde badplaats (Grand Prix) nog wel even zal duren, blijft het natuurlijk aangenaam vertoeven in het dorp en op het strand natuurlijk. Dat vond ook een zeehondje, een jong diertje dat vanuit de branding plotseling opdook en mijn richting uit kwam. Ik hoorde van passanten dat dit wel vaker gebeurt, maar voor mij was het de eerste ervaring. Het moet van beroep een model zijn geweest, want hij/zij poseerde voor de foto in diverse standjes. Staart omhoog, op de zij, genoeg aanleiding om wat leuke foto’s te maken. Bekijk ook het openingsfilmpje. Zandvoort, ik ben er regelmatig! Het strand, ik kan er geen genoeg van krijgen. Volg Zandvoort.nieuws.nl met regelmaat en wie weet komen we elkaar in het dorp een keer ‘live’ tegen….

KLIK HIER voor info Badhuisplein door de gemeente Zandvoort

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen