Juttersgeluk opent winkel x atelier in Zandvoort

Foto: Aangeleverd

ZANDVOORT – Op 27 maart opent burgemeester David Moolenburgh de nieuwe winkel x atelier van Juttersgeluk in de Kerkstraat van Zandvoort. Het pand biedt met het upcycle atelier niet alleen waardevol werk aan de vrijwillige medewerkers van Juttersgeluk, maar geeft ook volop ruimte aan het uitdragen van hun missie: de noodzaak van een schoon strand en deze met een nog groter publiek delen.

Het pand aan de Kerkstraat is multifunctioneel ingericht. Natuurlijk zijn alle circulaire producten van 100% beach trash te bewonderen en te koop. Daarnaast worden met infographics in een educatief gedeelte het nut, de noodzaak èn het effect van het werk van Juttersgeluk duidelijk gemaakt. Het achterste deel van de winkel x atelier is ingericht als sociaal upcycle atelier, waar van maandag t/m vrijdag de vrijwillige medewerkers van Juttersgeluk de producten van gejutte materialen vervaardigen.

Al sinds 2016 actief in Zandvoort
Juttersgeluk is al sinds 2016 actief in Zandvoort. Inmiddels bestaat de ‘jut community’ uit ruim 40 vrijwillige medewerkers. Dagelijks gaan zij het strand op om plastic te rapen. Van het recyclebare plastic worden nieuwe producten gemaakt. Zo kunnen mensen hun talenten ontwikkelen en (her)ontdekken. Waardoor de zelfredzaamheid en eigenwaarde groeit en ze de toekomst met meer vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Waardevolle leer- en werkplaats
Sinds 2022 heeft Juttersgeluk een werkplaats in de circulaire hotspot van Spaarnelanden in Zandvoort-Noord, waar het gejutte plastic wordt voorbereid op een nieuw bestaan. In 2023 kwam daar de Jut- en Recycle unit op het strand bij, naast de Haven van Zandvoort; de vaste uitvalsbasis voor alle jutactiviteiten en een plek van inspiratie voor alle strandbezoekers. Op steenworp afstand daarvan is daar nu leer- en werkplaats nr. 3, de Juttersgeluk winkel x atelier. Kijk voor de openingstijden en het volledige programma op de website.

Cookieinstellingen