Een week vol bloemen met Keukenhof, Bloemencorso en Bloemendagen Limmen

BOLLENSTREEK – Deze week staat volledig in het teken van bloemen. Allereerst natuurlijk Keukenhof, dat op dit moment de top van de bloei meemaakt. Maar vooral ook het Bloemencorso van de Bollenstreek, dat komende zaterdag weer de bekende route van 42 kilometer aflegt van Noordwijk aan Zee naar Haarlem.

De hele belevenis rond het Bloemencorso blijft overigens niet beperkt tot de zaterdag. Vanaf woensdag kan men al getuige zijn van de opbouw van het corso in Sassenheim. En op vrijdagavond is er het Lichtjescorso in Noordwijkerhout. En dan de zondag, zeg maar ’the day after the day before’, dan staan alle praalwagens opgesteld in het centrum van Haarlem en kan men nog een dag nagenieten.

Opbouwdagen Bloemencorso

En dan zijn  we er nóg niet helemaal. Want niet alleen in de bollenstreek onder het Noordzeekanaal spelen bloemen de hoofdrol, ook bóven het kanaal, om precies te zijn in Limmen, kan men van zaterdag tot en met woensdag genieten van de Bloemendagen, waarbij een groot aantal bloemmozaïeken in het hele dorp zijn  te vinden en men ook een bezoek kan brengen aan de Hortus Bulborum. Hoogtepunt van de Bloemendagen ligt op de zondag met de zogenaamde Oldtimer Fair.

Bloemendagen Limmen

Wat Keukenhof betreft: zoals gezegd staat het park op de top van z’n bloei, maar dat betekent ook dat de aantallen toeristen op de top zit. Zeker het komende weekend is Keukenhof zelfs als ‘uitverkocht’. Dus: wil je nog genieten van Keukenhof op z’n top dan zul je het moeten hebben van de doordeweekse dagen, en ook dan kom je naast veel bloemen, ook heel veel toeristen tegen.

Voor een ieder die wel wilt geniereten van de bloemen maar de drukte van het massatoerisme wilt mijden, hier twee foto-impressies van Nieuws.nl-redacteuren Wim Meijer en Charles Duijff. Ook kun je klikken op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de video-impressie van Charles Duijff.

Hieronder een kleine fotoselectie van hoe Keukenhof er op dit moment bij staat:

 

 

Cookieinstellingen