Ruim 1000 bezoekers bezoeken Participatiemarkt

Foto: Adam van Noort

HAARLEM – Bijna 1.000 bezoekers uit de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort bezochten afgelopen woensdag de regionale Participatiemarkt in de bibliotheekvestiging Haarlem – Schalkwijk.

(tekst: SpaarneWerkt / foto’s: John van der Wal – 023TVonline)

Allemaal bezoekers  op weg naar ‘meedoen in de samenleving’, voor het eerst of opnieuw. Maar liefst vijftig organisaties uit de regio waren present met informatiekramen, allemaal bezet met mensen die vragen konden beantwoorden.

De marktkramen waren ingedeeld in vier thema’s: (1) Ik zoek een activiteit; (2) Ik zoek (vrijwilligers-) werk; (3) Ik wil leren en (4) Ik zoek hulp/begeleiding. Het maatschappelijke evenement voorziet duidelijk in een behoefte. Naast informeren en contacten maken zijn er ook daadwerkelijk met vele bezoekers afspraken gemaakt voor een vervolgstap.

De variatie onder de bezoekers was groot. Zo waren er onder meer jongeren met een zekere arbeidsbeperking die het hele (begeleide) aanbod van leren & werken aantroffen. En er waren ook ouderen die zich alvast oriënteerden op nuttig werk vooruitlopend op parttime of fulltime prepensioen en pensioen.

Dit was de negende editie van de regionale Participatiemarkt. Volgend jaar het tweede lustrum. Het evenement wordt georganiseerd door participatiebedrijf Spaarne Werkt, Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Kijk voor meer informatie op de website: www.participatiemarktzk.nl .

default

Cookieinstellingen