Corso Praalwagen Expo Haarlem druk bezocht, maar demonstratie Extinction Rebellion nauwelijks deelnemers

Het wereldberoemde Bloemencorso van de Bollenstreek heeft traditioneel als eindbestemming de binnenstad van Haarlem. Zondag 21 april 2024 kwamen vele belangstellenden overal uit ons land, maar ook buitenlandse toeristen massaal de praalwagens bewonderen en fotograferen.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (bekijk en beluister ook het openingsfilmpje)

Extinction Rebellion had aangekondigd op de Praalwagen Expo te komen demonstreren en men riep vooraf ook kinderen op om verkleed te komen, bijvoorbeeld  als bloem, bij, regenworm, kever of vlinder. De demonstratie van Extinction Rebellion was namelijk gekant tegen het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen bij de bollenteelt. Een klein groepje demonstranten verzamelde in het Haarlemse Kenaupark, maar aan de kinderoproep werd geen gevolg gegeven. (hieronder de kleine groep van Extinction Rebellion in het Kenaupark)Van de Praalwagen Expo wordt altijd een feestelijke dag gemaakt met behalve de corsowagens ook attracties voor kinderen en vele horecakraampjes voor de inwendige mens.Niet alle corsowagens bleven voor bewondering achter in Haarlem, maar de winnende praalwagen was uiteraard aanwezig (Hieronder)KLIK HIER voor meer foto’s Praalwagen EXPO

Het gehele centrum van Haarlem werd super druk, mede doordat ook de kermis op de Grote Markt daaraan een steentje heeft bijgedragen….

 

Cookieinstellingen