Staatssecretaris Maarten van Ooijen bezocht maandag 6 mei Stichting Pluspunt Zandvoort

Maandagmiddag 6 mei 2024 bezocht staatssecretaris Maarten van Ooijen (Christen Unie) Stichting Pluspunt aan de Flemingstraat in Zandvoort. Maarten is staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Pluspunt is een unieke welzijnsinstelling in Zandvoort .

Foto’s, tekst en film Charles Duijff

Naast genodigden, pers en belangstellenden waren ook burgemeester David Moolenburgh en wethouder Gert-Jan Bluijs aanwezig tijdens het bezoek van de staatssecretaris. Gert-Jan Bluijs werd door staatssecretaris van Ooijen gecomplimenteerd voor zijn passie om te bereiken dat zoveel mogelijk wordt samengewerkt en kennis wordt gedeeld binnen het sociale domein. Vele betrokken (project)instellingen hebben allemaal hun eigen ‘know how’ en het is belangrijk die kennis te delen. Vooral woonzorg is (ook) in Zandvoort een belangrijk punt dat veel aandacht verdient. De middelen uit Het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) bieden ook in Zandvoort steun, om een optimaal gezonde leefomgeving met een sterke sociale basis te kunnen bereiken. (hieronder Gert-Jan Bluijs).

Directeur van Pluspunt Remco Wijnia vertelde met behulp van een PowerPoint-presentatie ondermeer over de organisatiestructuur van Pluspunt en ook hij onderstreepte het belang van samenwerking met- en tussen meerdere organisaties in het sociale domein. Pluspunt Zandvoort bouwt voortdurend aan een eigen solide identiteit binnen het Sociaal Domein, waarvan Maarten van Ooijen aangaf zeer onder de indruk te zijn. Verderop treft u een link naar de websites van Pluspunt en GALA, waarop u uitgebreide informatie aantreft. Bekijk ook de rapportage van Zandvoort Inside (website-link eveneens verderop) Hieronder directeur Wijnia)
KLIK HIER voor de website van Pluspunt
LEES HIER meer over de GALA-gelden
BEKIJK HIER de reportage van Zandvoort Inside

Nathalie Lindeboom, medewerkster van Pluspunt introduceerde ook enkele projectcoördinatoren, waaronder v.l.n.r.  Aya Asaad, Vevean Popal en Hatoun Al Kashami (Foto  hieronder) die hun (project)ervaringen deelden met alle aanwezigen en natuurlijk in het bijzonder met de staatssecretaris.
LEES HIER meer over hun project Niemand verzand in Zandvoort
Hieronder Nathalie LindeboomRob Spruyt, facilitator van de HERSTELACADEMIE  vertelde vervolgens over deze prachtige organisatie. Hieronder nog enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde van de bijeenkomst met staatssecretaris van Ooijen.

Cookieinstellingen