Haltestraat vanaf nu elke zomer voetgangersgebied

Foto: Gemeente Zandvoort

ZANDVOORT – Veel ondernemers, bewoners en bezoekers waren afgelopen jaren positief over de zomerafsluiting van de Haltestraat. Het brengt meer sfeer in de straat, wat goed is voor de (avond)horeca. Ook dit jaar is de Haltestraat daarom tussen 17.00 uur en 02.00 uur afgesloten voor verkeer van vrijdag 28 juni 2024 tot en met zondag 8 september 2024.

De Haltestraat wordt voortaan elk jaar in de zomerperiode tussen 17.00 uur en 02.00 uur een voetgangersgebied. Winkels, horeca en woningen kunnen alleen lopend bereikt worden. Fietsers moeten afstappen. In de Haltestraat worden een aantal voetgangerszone-borden geplaatst om dit duidelijk te maken.

Zomerperiode
De zomerperiode is tijdens de Nederlandse zomervakanties (voor alle regio’s), met een uitloop van 2 weken ervoor en 2 weken erna. Voor 2024 houdt dit in dat de Haltestraat ’s avonds afgesloten zal zijn van vrijdag 28 juni 2024 tot en met zondag 8 september 2024.

Beweegbare palen
De gemeente is van plan op 2 plekken beweegbare palen in het wegdek te plaatsen om de Haltestraat af te sluiten. De palen komen aan het begin van de Haltestraat en aan de Pakveldstraat. De verwachting is dat de palen in juli worden geplaatst. Totdat de beweegbare palen zijn geplaatst, wordt de Haltestraat op dezelfde manier als vorige jaren afgesloten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verplaatsbaar hekwerk bij de toegangswegen en worden stewards ingezet.

Regels
Belangrijke regels zijn dat terrassen tijdens de afsluiting niet op straat, parkeervakken of voor de zijstraten geplaatst mogen worden. Doorgang voor nood- en hulpdiensten moet namelijk mogelijk blijven en taxi’s mogen in de avonduren stapvoets door de Haltestraat rijden om horecabezoekers op te halen. Overdag, als de straat gewoon ‘open’ is, moet de stoep goed begaanbaar blijven voor het winkelende publiek. Ook voor mindervaliden en personen met kinderwagens. Daarom moet op de stoep altijd 1,20 meter vrije ruimte beschikbaar zijn.

Cookieinstellingen