Familie centraal bij racedagen Max Verstappen

Foto: Jaap Koper

De familie zal centraal staan bij de racedag rondom Max Verstappen. Onder veel mediabelangstelling hebben Frits van Eerd namens Jumbo en Max Verstappen dat verteld tijdens de presentatie ‘Familie Racedagen, driven by Max Verstappen’. Onder die naam zal het evenement op 4 en 5 juni plaats gaan vinden tijdens een speciaal raceweekend.

Familie

Sponsor Jumbo wil de familie als uitgangspunt nemen. ,,De familieracedagen zijn ook bedoeld voor de niet-autosport liefhebber”, zegt Jumbo baas Frits van Eerd tijdens de persconferentie. Van Eerd wil het evenement onder de aandacht brengen met een reclamecampagne. ,,Het moet geen saaie boel worden”, zegt hij. De grote man van de supermarktketen koppelt een prijsvraag waarbij de winnaars een rondje in een Formule 1 tweezitter gaan krijgen, door een bekende autocoureur uit Nederland. Wie dat is, heeft Van Eerd in het midden gelaten, maar kenners denken dat Zandvoorter Jan Lammers één van de kandidaten is.

Fans

Max Verstappen zelf neemt alle tijd en aandacht voor de fans uit Nederland. ,,Ik heb een uitgebreide polstraining gehad”, grapt Verstappen, om vervolgens toch ook serieus en positief te antwoorden over kinderen die graag Formule 1 coureur willen worden. ,,Als je ziet dat kleine kinderen hetzelfde willen als jij, is dat mooi om te zien”, zegt Verstappen tijdens de presentatie van de racedagen en waar familie een belangrijke sleutel is voor het raceweekend.

Rollende start

Ook Zandvoort Jan Lammers is bij de perspresentatie aanwezig. De Zandvoortse coureur die zelf ook in de Formule 1 actief is geweest, zegt dat Verstappen een rollende start heeft gehad bij zijn carrière. ,,Hij komt uit een gezin waar zijn vader al Formule 1 coureur is geweest, dat hij ook nog eens goed thuis is in de techniek enin de kartsport actief is”, zegt Lammers. Het is volgens Lammers motorisch, waarmee de Zandvoortse coureur doelt dat je wel een gevoel moet hebben. Lammers zegt dat bij Verstappen dit juist als een tweede natuur bij hem is gaan horen, waardoor hij nu al zo ver is.

Support

Ook eigenaar Bernhard van Oranje is aanwezig tijdens de persconferentie. ,,Wij supporten dit heel erg”, zegt de prins die opvallend veel belangstelling heeft voor de historie van het circuit. ,,Als je alleen al kijkt op Facebook waar diverse groepen actief zijn om oude foto’s te delen, zegt dat genoeg. Je kunt nooit vooruit zonder een geschiedenis”, zegt de prins. Zelf is de eigenaar ook een enorme fan van Verstappen. Bij de inleiding tijdens de presentatie heeft Van Oranje het vooral over de autosporthelden die Nederland heeft.

Plein

De jonge Verstappen zelf laat ook deze dag weer over zich heen komen. Rustig, gedecideerd, beheerst, maar ook met af en toe een grapje, staat de Nederlandse Formule 1 rijder de media te woord. Verstappen kijkt ook uit naar het weekend, omdat hij het een onvergetelijke ervaring heeft gevonden om samen met zijn vader Jos in twee Formule 1 wagens over het circuit te rijden. Ook de drukte op het Raadhuisplein in Zandvoort is iets wat hem is bijgebleven. ,,Het is een beleving geweest”, zegt hij.

Cookieinstellingen