Ontspannen voorjaarsmarkt 2016

Foto: Jaap Koper

De voorjaarsmarkt 2016 in het centrum van Zandvoort kende een ontspannen sfeer. Ook het weer werkte mee waardoor behoorlijk wat mensen de markt bezochten.

Weerswaarschuwing

Het KNMI gaf een weerswaarschuwing af, maar deze bleek niet nodig. De omstandigheden waarin de voorjaarsmarkt zich afspeelde, was vooral met droog weer. Waar ’s ochtends het zonnetje nog scheen, ging deze naarmate de dag vorderde wat meer schuil achter de wolken.

Kramen

Verspreid door het dorpscentrum stonden tal van marktkramen. Voor de bezoekers was er genoeg keus. In de Swaluëstraat, stonden heel toepasselijk bij de IJzerhandel Zantvoort toch kramen die in het verlengde van de gesloten winkel lagen. De marktlui daar probeerden glasbewassing spullen te verkopen, met een uitschuifbaar verlengstuk. De huishoudelijke spullen waren bij de kraam er naast te krijgen.

Verkeer

De Zandvoortse verkeersbegeleiders waren present om het verkeer via de Oranjestraat over de Grote Krocht om te leiden, omdat er ook kramen stonden op de Louis Davidsstraat en een deel op de Prinsesseweg. Nergens leidde het tot de nodige problemen.

Organisatie

Ook de organisatoren van de voorjaarsmarkt waren tevreden. Marktmeester Alex Willemse was tevreden over de wijze waarop de markt was verlopen. ,,Ik heb geen wanklank gehoord”, klonk het uit de mond van Willemse. VVV-directeur Lana Lemmens was vooral blij met het weer omdat die voorspellingen toch anders waren.

Cookieinstellingen