Zandvoort Loopt voor Dierentehuis Kennemerland

Foto: Jaap Koper

Het Dierentehuis Kennemerland is het goede doel bij de derde uitgave van Zandvoort Loopt. Het is voor de eerste keer dat Zandvoort Loopt een lokaal doel ondersteunt.

Goed doel

Als de derde Zandvoort Loopt op 6 november van start gaat, is de opbrengst dit keer voor een goed doel in Zandvoort. De afgelopen twee jaar hebben de deelnemers aan de loop geld ingezameld voor 3FM Serious Request.

Ontstaan

Zandvoort Loopt is ontstaan toen voorzitter Kenneth Nieuweboer bij fysiotherapeut Elco Zwart is behandeld. Het idee ontstaat als Serious Request in 2014 Haarlem aandoet en of er een manier is om geld in te zamelen voor dat goede doel.

Gespreksonderwerp

Het hardlopen is tussen Kenneth en Elco het gespreksonderwerp geweest. Zo is er een estafetteteam samengesteld die symbolisch de sleutel van het glazen huis uit Leeuwarden naar Haarlem is gaan brengen.

Dichter bij huis

Inmiddels heeft Zandvoort Loopt de acties rond Serious Request losgelaten en is het op zoek gegaan naar een nieuw doel wat dichter bij huis ligt. De stichting is met de keuze onafhankelijker geworden om een loop te organiseren. Voor Serious Request is dat altijd in een laatste weekend voor kerst en dat tijdstip is volgens Kenneth soms minder gelukkig.

Keuze

Vooraf aan de loop kunnen zowel mensen die meedoen of Zandvoort Loopt een warm hart toedragen nu een keuze maken welk goed doel de aandacht verdiend. Voor deze keer is het Dierentehuis Kennemerland de gelukkige. Zo ontstaat er volgens de organisatoren een groter draagvlak voor het goede doel.

Plezier

Voor Kenneth is het plezier om een evenement te organiseren ook een drijfveer. De start en finish locatie bij Beachclub 5 is volgens hem een prima keuze omdat zowel de volgers als de lopers daar wat kunnen gebruiken.

Reacties

Bovendien zijn de reacties over het parcours van Zandvoort Loopt ook positief. Een deel van het tien kilometer parcours gaat door de Amsterdamse Waterleidingduinen. ,,Wij willen de deelnemers een aantal mooie plekken van Zandvoort laten zien”, zegt Kenneth. Het is volgens de deelnemers aan de eerdere uitgaves een afwisselende route.

Prima sport

Kenneth zelf vindt hardlopen een prima sport om te beoefenen. ,,Je hebt er weinig voor nodig”, zegt hij. Volgens hem is het ook een flexibele sport. ,,Je kunt het zelf zo zwaar maken als jezelf wilt”, vertelt Kenneth.

Cookieinstellingen