Sociaal Zandvoort verzoekt om verplaatsing laadpalen

Foto: Jaap Koper

Sociaal Zandvoort vraagt het college van Burgemeester en Wethouders of twee laadpalen kunnen worden verplaatst. Volgens bijzonder raadslid Sanne Kol staan de palen in de Flemingstraat bij het winkelcentrum Nieuw noord op een minder goede plaats.

Laadpalen

De gemeente heeft onlangs een tweetal laadpalen geplaatst bij de ‘Blauwe Flat’ aan de Flemingstraat in Zandvoort. Het flatgebouw dat tegenover het gebouw van Pluspunt Zandvoort kent volgens Kol meer senioren en mensen met een handicap als bewoner dan mensen die een elektrische auto gebruiken.

Toejuichen

,,Ondanks dat wij als Sociaal Zandvoort het elektrisch rijden toejuichen is er in Zandvoort noord toch een klein probleem ontstaan”, schrijft Kol in een brief namens Sociaal Zandvoort aan het college. Voor de blauwe flat zijn er twee van de vijftien parkeerplaatsen vervangen door plaatsen met laders voor elektrische auto’s. Juist daar zit volgens Kol het probleem met de al eerder geschetste bewoners samenstelling van de flat.

Verder lopen

,,Dit betekent kortweg dat de bewoners soms verder moeten lopen dan mogelijk is voor hun omdat zij niet voor de flat kunnen parkeren”, stelt het bijzonder raadslid in de brief aan het college. Kol denkt dat het probleem op te lossen is door de laadpalen te verplaatsen naar de parkeerplaatsen bij de Vomar.

Straatbeeld

In het straatbeeld van Zandvoort zijn meer laadpalen te zien. Zo heeft de gemeente op de Sophiaweg een laadpaal geplaatst die ruimte biedt om twee auto’s op te laden.

Reacties