Nieuw stedenbouwkundig plan voor entree strand Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Voor de entree van het strand van Zandvoort of te wel het Palacegebied is een nieuw plan gemaakt. Dat meldt het regionale nieuwsplatform NH Nieuws op internet.

Treurige aanblik

Het Palacegebied tussen station en strand heeft een wat treurige aanblik, ondanks het opfleuren met verschillende beschilderingen in het gebied zoals bij het voormalige Dolfirama. De gemeente Zandvoort heeft in overleg met bewoners en ondernemers in het gebied het bureau voor architectuur en stedenbouw SVP gevraagd om tot een opzet te komen voor nieuwbouw.

Enige badplaats

Zandvoort is de enige Nederlandse badplaats met een treinstation. Zo wil Zandvoort onder de naam ‘Amsterdam Beach’ de badplaats van de Metropoolregio Amsterdam zijn. Volgens NH Nieuws ligt het huidige Palacegebied tussen station en strand er al jarenlang troosteloos bij en doet de naam bij lange na geen eer aan. Wie nu naar het strand wil moet sterk in zijn schoenen staan.

Verandering

Met het nieuwe stedenbouwkundige plan moet daar volgens het nieuwsbericht van NH Nieuws daar verandering in gaan komen.┬áSVP heeft in opdracht van de gemeente Zandvoort een stedenbouwkundige visie opgesteld voor dit gebied waarmee het strandgevoel moet terugkeren. Het stedenbouwkundige bureau ziet volgens NH Nieuws mogelijkheden om het gebied te transformeren in een plek met eigen identiteit en kwaliteit die de naam ‘Amsterdam Beach’ waardig is.

Uitnodigende plek

In het plan is te vinden dat het Palacegebied meer moet veranderen in een uitnodigende plek waar zowel badgasten als bewoners met een nieuw vijf sterren hotel het hele jaar door voor levendigheid moet gaan zorgen. Voor strandbezoekers moeten er publieke toiletten en douches komen en daarbij een bewaakte fietsenstalling. De plannenmakers werken de auto’s weg onder een verhoogd plein. Grote verschil is dat volgens de plannenmakers er met deze doorkijkjes meer openheid en ruimte ontstaat.

Inrichting

De inrichting van het plein brengt volgens de plannen de duinen terug, en de vloeiende en ronde vormen van de nieuwbouw zijn een contrast met de strakke wederopbouwarchitectuur rondom de Zandvoortse boulevard. Bij de plannen is rekening gehouden met de wind die aan de kust dominant aanwezig is. Het plan voor het Palacegebied is onderdeel van Aan de hand van het plan wordt verder gekeken.

Bron: NH Nieuws

'

Reacties

article
8934
Nieuw plan voor entree strand Zandvoort
Voor de entree van het strand van Zandvoort of te wel het Palacegebied is een
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/8934/nieuw-stedenbouwkundig-plan-entree-strand-zandvoort/
2018-07-04T13:38:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/07/04133816/Dolfirama-Jaap-Koper.jpg
Palacegebied, stedenbouwkundig
Nieuws