Avonturenweek voor kinderen trok belangstelling

08 mrt 2016, 12:52 Nieuws
op de jetski jaap koper
De avonturenweek voor kinderen onder de naam de Kids Adventure Week in Zandvoort aan Zee is weer achter de rug. Kinderburgemeester Gaia van der Moolen heeft het behoorlijk druk gehad met een vol programma waar ruim zestig activiteiten hebben plaatsgevonden.
Variatie
De activiteiten in de avonturenweek kenden veel variatie. Kinderen hadden de mogelijkheid om een anti-slipcursus te volgen, maar zo was er ook een kleutervoorstelling. Allemaal activiteiten waar kinderburgemeester Gaia van der Moolen een oogje in het zeil heeft hield en keek of alles wel goed verliep.
Heldenplein
Na de installatie op de vrijdag voorafgaand aan de week, opende Gaia op de Stoere Zaterdag het Heldenplein. Op het Badhuisplein hadden verschillende hulpdiensten zich verzameld, zodat kinderen kennis maakten met de mensen achter de hulpdiensten.
Tekort
De meeste kinderen kwamen tijdens de avonturenweek ogen tekort bij de ambulance en politieauto. Ook in trek waren de reddingsboot Annie Poulisse van de KNRM en de jetski van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Voor de kinderen die echt durfden, was er de mogelijkheid om in het bakje van de de ladderwagen van de Zandvoortse brandweer te stappen. Het Rode Kruis vertelde alles over het helpen van mensen, wat de interesse van veel kinderen wekte.
Belangstelling
Sommige van de overige activiteiten waren in de rest van de week zo populair, dat die zelfs meerdere malen terugkwamen in de Kids Adventure Week. Paardrijden, een mini high tea, een eigen pizza maken, een modeshow, een Ox board testen, een freestyle football clinic, een chocolade workshop of kijken bij de sterrenwacht, al deze activiteiten konden rekenen op een grote belangstelling bij de kinderen.
Reservelijst
Volgens de VVV Zandvoort hadden de medewerkers het zo druk met de activiteiten dat sommige kinderen op een reservelijst kwamen te staan. De VVV probeerde daarbij voor de nodige alternatieven te bieden. Uiteindelijk waren er volgens de VVV voldoende andere activiteiten waar kinderen alsnog aan deel konden nemen.
Aanmeldingen
De VVV Zandvoort kreeg een kleine zeshonderd aanmeldingen voor de activiteiten die het organiseerde. Voor zover bekend hadden bijna vierhonderd kinderen aan één of meerdere activiteiten deelgenomen, maar waren ook diverse activiteiten waren met een vrije inloop. Een precieze inschatting van die activiteiten kon de VVV Zandvoort niet maken, omdat het daadwerkelijke aantal hoogstwaarschijnlijk waarschijnlijk een stuk hoger lag.
Omliggende gemeenten
Naast de kinderen uit Zandvoort kwamen ook kinderen uit Haarlem af op de week. Ook waren er uit omliggende gemeenten als Heemstede, Hoofddorp en Velsen. Kinderen die in Center Parcs verbleven, wisten de weg volgens de VVV naar het dorpscentrum goed te vinden.