Besluit over herinrichting Boulevard Paulus Loot dreigt op een fiasco uit te draaien

24 mrt 2021, 13:20 Nieuws
boulevard paulus loot 2410121816
Het besluit over de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot dreigt op een fiasco uit te draaien, waardoor volgens de medestanders van de plannen de kans op een herinrichting van de boulevard kleiner worden. Op de sociale media winden ook de bewoners van de Paulus Loot zich op over de manier van politiek bedrijven, waarbij vooral de VVD Zandvoort er flink van langs krijgt.
Afspraak is Afspraak
,,Afspraak is afspraak", zegt Martijn Hendriks van de Zandvoortse liberalen in de raadsvergadering van dinsdagavond. ,,Met pijn in het hart, stem ik tegen", laat het raadslid nog weten. Dat terwijl zijn partijgenoot Hans Drommel nog een gloedvol betoog houdt. Het is vooral het gesteggel over de te compenseren parkeerplaatsen aan de andere kant van de Boulevard Paulus Loot wat zorgt voor de nodige discussie. Ouderenpartij Zandvoort en PVV Zandvoort zijn tegen de herinrichting. Een verdeelde VVD zorgt ervoor dat het nog niet zeker is of het ook allemaal tot een uitvoer gaat komen.
Teleurstelling
D66 Zandvoort voorman Michiel Hermsen laat zijn teleurstelling blijken. De voorman van de Zandvoortse democraten constateert dat Zandvoort niets voor elkaar krijgt terwijl er een Formule 1 race naar het dorp komt. Het leidt er toe dat Hermsens fractiegenoot Rob de Graaf op het allerlaatste moment aan burgemeester David Moolenburgh vraagt, om het besluit te verdagen omdat volgens De Graaf er anders een besluit door emotie wordt genomen. Om die reden vergadert de gemeente door over dit punt.