Coalitie komt met persverklaring over politieke ontwikkelingen

11 mei 2021, 16:32 Nieuws
raadhuis 3 bewerkt wim meijer fotografie
De college ondersteunende partijen zijn vandaag met een persverklaring gekomen waarin ze aankondigen om het coalitieakkoord wat vorig jaar is gesloten verder te gaan uitvoeren. Namens de partijen zegt Michiel Hermsen van D66 Zandvoort dat zij zullen doorgaan met de uitvoering van het coalitieakkoord.
Verantwoordelijkheid nemen
,,Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid, zorgen we voor continuïteit en houden we Zandvoort bestuurbaar. Zandvoort heeft recht op bestuurlijke slagkracht, stabiliteit en continuïteit. Wij onderschrijven de afspraken die in het coalitieakkoord zijn gemaakt. Daarom gaan wij voortvarend verder met de uitvoering van het coalitieakkoord “Samen sterk door de crisis”. Dit doen wij met onze inwoners en ondernemers, in het belang van Zandvoort", zegt Hermsen namens de zes partijen.
Partijen reageren bij ZFM Zandvoort
Bij de lokale omroep ZFM Zandvoort zal Hermsen komende zaterdagmorgen in Goedemorgen Zandvoort daar verder op in gaan. Naast Hermsen zal Martijn Hendriks van de VVD Zandvoort eveneens uitleggen waarom zijn partij uit de coalitie is gestapt. Na de persverklaring van wethouder Ellen Verheij en raadslid Hans Drommel gaat de coalitie verder met de kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad. Het is wat de college ondersteunende partijen duidelijk maken in de korte persverklaring, dat zij het akkoord verder willen uitvoeren met de huidige wethouders in het college.