Collegebesluit over Max Verstappen weekeinde

01 jun 2016, 13:42 Nieuws
max verstappen credits red bull racing uitsluitend voor editorial gebruik
De gemeente Zandvoort heeft voor het weekend van de Familie Racedagen driven by Max Verstappen een collegebesluit genomen. Om Zandvoort het aankomend weekend te laten bruisen heeft het college besloten dat alle Zandvoortse bedrijven voor het eigen bedrijf een stalletje mogen plaatsen met handelswaar uit het eigen reguliere assortiment.
Openbare orde
In het collegebesluit staat dat dit alleen mag uiteraard als dit niet in strijd is met de openbare orde en veiligheid. De verkoop van alcoholische dranken is niet toegestaan. Verder moeten ondernemers minstens 48 uur van te voren aan de gemeente melden dat zij een stalletje gaan plaatsen. De ondernemers die dat willen doen, kunnen dat melden via [email protected].
Meet & Greet
Op vrijdag 3 juni start vanaf 19.00 het programma op het Raadhuisplein. De jonge Formule 1 rijder zelf is vanaf 20.00 te zien in het Zandvoortse centrum. Op het Raadhuisplein is Verstappen dan van dichtbij te bewonderen voor de 'meet & greet'. Naast de komst van Verstappen in het centrum is aansluitend een live optreden van Buckwheat uit Amsterdam.
Verstappen zal uiteraard op 4 en 5 juni ook meerdere demonstraties geven op het Circuit Park Zandvoort. Sponsor Jumbo heeft een flink aandeel in het weekend, want naast diverse races is er ook een racesimulator voor die bezoekers die hun racevaardigheden willen verbeteren.
Programma
Naast de Formule 1 demonstraties staat het Formule 4 NEZ Championship, op het programma. Verder zal de Zandvoorter Youri Verswijveren in actie komen tijdens het raceweekend in de Mazda MX5 Cup. Voor de liefhebbers is er een parade van supercars. De jongste fans kunnen de kinderkartbaan bezoeken en zich vermaken op het springkussen en in het reuzenrad. Naast alle race-gerelateerde zaken geven The Voice of Holland-zangeres Maan en zanger Wolter Kroes optredens en zijn verschillende DJ’s actief.
ANWB
De ANWB heeft inmiddels gewaarschuwd dat het komende weekend behoorlijk druk kan zijn op de A9, A200 en de N201. Dit zijn vooral de wegen rondom Zandvoort. De verkeersdienst van de ANWB zegt dat het verstandig is om per trein naar Zandvoort te komen.