Compensatie parkeerplaatsen bij plaatsing ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers

04 nov 2020, 20:27 Nieuws
5i5a4064
Het college van burgemeester en wethouders willen dat de parkeerplaatsen die verdwijnen door het plaatsen van ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers op andere plekken worden gecompenseerd. ,,Op basis van de uitgangspunten die u heeft vastgesteld, wordt thans gewerkt aan nieuw parkeerbeleid. Eén van de uitgangspunten is dat bezoekers aan de rand van Zandvoort parkeren", zegt wethouder Ellen Verheij.
Containers en parkeerplaatsen
Eerder hebben Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) en PVV Zandvoort gevraagd wat het gemeentebestuur gaat doen bij het plaatsen van deze containers in het centrumgebied. Marco Deen van de PVV Zandvoort heeft ook vragen gesteld over het plaatsen van een container voor bewoners aan de Hogeweg. Verheij laat aan de raad weten dat deze feitelijke verruiming van de beschikbare plekken voor bewoners daar nu voor gaat zorgen .
Compensatie
,,Mocht de aanpassing van de plannen ertoe leiden dat parkeerplekken in de wijk niet gecompenseerd kunnen worden, dan vindt compensatie elders plaats, bijvoorbeeld op P De Zuid", zegt de wethouder. In totaal zullen volgens Verheij zo'n 22 parkeerplaatsen verdwijnen door het plaatsen van de afvalcontainers. Dat zijn vijf in Noord, vijf in zuid en twaalf in het centrumgebied.
Paulus Loot
Op de vragen hoe het zit rond de parkeerplaatsen op de Boulevard Paulus Loot komt de wethouder nog terug. Niet alleen OPZ heeft daar vragen over gesteld ook de VVD Zandvoort heeft dat gedaan over dit onderwerp.