Compensatie parkeerplaatsen op Boulevard Paulus Loot levert toch iets meer parkeerplaatsen op bij Parkeerterrein De Zuid en omgeving

17 mrt 2021, 20:43 Nieuws
parkeerplaats zuid 1 jaap koper
De eerdere compensatie die het college van burgemeester en wethouders hebben gedaan voor de parkeerplaatsen bij Parkeerterrein De Zuid en omgeving levert toch iets meer parkeerplaatsen op dan verwacht. Dat meldt verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften aan de gemeenteraad waarbij de gemeente Zandvoort opnieuw de parkeerplaatsen heeft bekeken. Daarbij heeft de gemeente het nodige onkruid en overwoekerend groen op de plaatsen weggehaald, waardoor meer ruimte is gekomen.
Uitgegaan van fysieke inrichting
Het college gaat bij het bepalen van het aantal extra parkeerplaatsen, in eerste instantie uit van de fysieke inrichting van het terrein: maakt aanwezige verharding, de toegankelijkheid daarvan en de belijning het parkeren fysiek mogelijk? Het is de vraag die het gemeentebestuur zichzelf stelt. ,,Het zou best zo kunnen zijn dat bepaalde delen van dit parkeerterrein op drukke
momenten in het verleden intensiever zijn gebruikt dan de fysieke inrichting faciliteert: parkeren in bermen of op delen van de rijbanen. Het college benadrukt daarom dat de fysieke inrichting het uitgangspunt is voor het vaststellen van het aantal extra parkeerplaatsen", zegt Van Haeften.
210 extra parkeerplaatsen
Niet alleen het Parkeerterrein De Zuid is daarbij onder handen genomen, ook de parkeerplaatsen op het Ir. G. Friedhoffplein is meegenomen. Op deze wijze zijn de markeringen door de gemeente opnieuw aangebracht en levert het werk 210 parkeerplaatsen extra op. ,,Daarvan zijn 38 parkeerplaatsen reeds gerealiseerd en komen er nog eens 146 beschikbaar vóór het zomerseizoen 2021. De laatste 26 parkeerplaatsen op de zuidelijke strook worden gerealiseerd met hergebruik van tegels die in de winter van 2022 vrijkomen aan de Boulevard Paulus Loot", zegt Van Haeften.