De Drie Aapjes is sinds het paasweekend geopend, waarmee Zandvoort weer een horecazaak rijker is geworden. Ondernemer Eddy Buhling heeft een vliegende start gekend.
Bastille
De Drie Aapjes zit op de plek waar vroeger de Bastille jarenlang een grote publieke belangstelling heeft getrokken. Die belangstelling heeft de nieuwe ondernemer afgelopen weekend ook getrokken wat weer aan de tijden van de Bastille hebben doen denken.
Opening
Bij de opening heeft Eddy een portret van de onlangs overleden Jaap IJgosse neergezet. IJgosse is jarenlang de uitbater en het gezicht geweest van de plek waar nu Eddy met De Drie Aapjes is begonnen.
Naam
De naam van de zaak is ooit eerder gebruikt. ,,Het is de naam van het eerste café van mijn grootouders geweest", zegt Eddy. Zo wil hij iets extra’s toevoegen aan Zandvoort.
Keuken
Met de openingstijden van de keuken denkt Eddy ook late eters naar binnen te trekken. De keuken is open tot middernacht. ,,We maken alles zelf”, zegt hij. Daarmee doelt de jonge uitbater op bijvoorbeeld de spareribs die hijzelf omschrijft als de beste van het dorp.
Passie
Juist met het eten wil Eddy de passie voor gewoon lekker eten overbrengen. ,,We maken de patat zelf en we marineren zelf het vlees”, zegt Eddy. Alles gebeurd in een ongedwongen sfeer waar iedereen zichzelf kan zijn.
Plek
Met de plek is hij erg blij. In de Haltestraat is het mogelijk om een zaak te draaien die tot laat open is. ,,Bovendien zitten we hier op een A-locatie”, zegt Eddy.
Openingstijden
Het positivisme wat Eddy in zich heeft, zit in de manier waarop De Drie Aapjes de mensen naar binnen willen trekken. Zo is de zaak op doordeweekse dagen open van 15.00 tot 1.00 en in het weekend zelfs van 15.00 tot 3.00.