Druk bezocht Castlefest 2024 Lisse wederom avontuurlijk, sprookjesachtig, historisch en uitdagend!

05 aug , 15:08 Nieuws
uitgelicht
Lisse: Van donderdag 1 augustus tot en met zondag 4 augustus 2024 werd in de tuinen van Kasteel Keukenhof weer een grandioos Castlefest georganiseerd. De redacties van Nieuws.nl en Youtube 023TVonline bezochten het festival op zaterdag 3 augustus en maakten vele foto’s en film. In dit artikel treft u verderop een website-link naar alle foto’s van zaterdag.
Tekst en foto’s Charles Duijff. Film John van der Wal (Youtube 023TVonline)
Het Castlefest is avontuurlijk omdat je nooit weet wat je te wachten staat, sprookjesachtig omdat feeën, kabouters, draken en elfjes je pad kruisen, historisch omdat je terugkeert naar de Middeleeuwen en uitdagend, om jouw rol als figurant zoveel mogelijk te laten opvallen. Ik noem bijvoorbeeld de rollen van Spiderman, Battman, Zombie, Jonkvrouwe, ridder,....you name it... Iedere editie worden weer nieuwe creaties gelanceerd!
Het festival bestaat al sinds 2005 en kent inmiddels dus bijna een 20-jarige geschiedenis. Daarover is veel te lezen op Wikipedia (link verderop) Wij nemen u in dit artikel mee naar zaterdag 3 augustus 2024.
Naar een Castle waar in de tuinen, bosdelen en de velden er omheen menige piraat ronddoolde. Piraten die wellicht allemaal droomden te worden gezien als Pirate Of The Caribbean en dan met name als look-a-like van Johnny Depp, om zo menig vrouwenhart tijdens het Castlefest te kunnen veroveren. Maar bij kasteel Keukenhof is de zee niet direct in de buurt.
Voor een beetje zeerover maakt dat trouwens niet uit. Die vindt op het Castlefest een ‘schat’ aan alternatieven. Bijvoorbeeld dames opgegroeid in de Middeleeuwen, dartelende elfjes, jonkvrouwen waarvan de ridder zoek is, kortom teveel om op te noemen. Foto’s geven wat dat betreft een goed beeld van wat allemaal te vinden is en wie een bezoek brengen aan dit geweldige festival. Ik schat in 2024 wel zo'n 50.000 mensen, dat zal vast nog wel bekend worden. Ein Festival Der Liebe en een evenement vol muziek. Ja zelfs de tele-tubbies kwamen we tegen!
Op het festivalterrein ook een locatie waar de kunst van body-painting wordt bedreven. Alle beelden daarvan werden genomen met toestemming van de figuranten.
Bekijk het filmpje en de foto’s, volg de site-links en ik denk dat u een volgende editie zelf graag van de partij wilt zijn. Er blijken ook winteredities van dit festival te bestaan!
KLIKN HIER voor geschiedenis Castlefest op Wikipedia
KLIK HIER voor alle foto's van zaterdag 3 augustus 2024