Gemeente Zandvoort neemt voorzorgmaatregelen bij verwachte drukte door mogelijk mooi lenteweer

19 feb 2021, 15:24 Nieuws
3z1a0146 strand wim meijer fotografie
Door het lenteweer wat in de lucht hangt, heeft de gemeente Zandvoort de nodige voorzorgmaatregelen genomen, omdat er mogelijk veel meer mensen de badplaats willen gaan bezoeken. Daarnaast begint dit weekend ook de voorjaarsvakantie.
Rekening houden met drukte
Mensen die Zandvoort willen bezoeken moeten rekening houden met drukte in de duinen en bij het strand. De gemeente verwacht vooral tussen 10 uur 's ochtends 18 uur 's avonds de meeste mensen. Toch doet de gemeente een beroep om vooral buiten te zijn in de eigen omgeving om op die manier de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daar gaat het vooral om de geldende regels te volgen.
Kleine gezelschappen
Die regels gelden ook voor mensen die op pad willen gaan. Het advies is omdat in een klein gezelschap te doen. Een groep kan bestaan uit maximaal 2 personen, of 1 huishouden zoals een gezin. Kinderen tot en met 12 jaar worden hierbij niet meegerekend. Ook op wandel- en fietspaden is het wenselijk dat ieder 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt de 1,5 meter afstand niet.
Rustige tijden
Wie naar het strand of de duinen wil, kan dat het beste doen op rustige tijden en ook hier geldt dat zoveel mogelijk de drukte wordt vermeden. Wanneer het te druk is, kom dan op een later moment terug of bezoek een ander gebied.
Parkeerplaatsen en verkeersregelaars
De parkeerplaats bij de ingang van de Waterleidingduinen bij de Zandvoortselaan zal net als in vorige weekenden afgesloten worden als deze vol is. Dit wordt door hekken en een bord aangegeven. Ook zijn er verkeersregelaars en toezichthouders aanwezig. Er kan en mag niet bij Nieuw Unicum of in de berm geparkeerd worden. Hierop wordt gehandhaafd.
Handhaving op naleving coronaregels
Ook op de boulevard en alle andere plekken waar het in het dorp druk is, wordt gehandhaafd op naleving van de coronaregels. Dit geldt met name bij de take-aways, de parkeerplaatsen, viskramen en de uitgiftepunten op het strand. Verder is het raadzaam om de actuele berichtgeving in de gaten te houden.