Gemeenteraad stemt in met voorlopig ontwerp Boulevard Paulus Loot

24 mrt 2021, 22:22 Nieuws
boulevard paulus loot wim meijer fotografie
De Zandvoortse gemeenteraad heeft woensdagavond alsnog ingestemd met het voorlopig ontwerp van de Boulevard Paulus Loot, nadat de fracties van Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) en Gemeentebelangen Zandvoort (GBZ) met een amendement zijn gekomen om de alsnog beloofde parkeerplaatsen in het ontwerp mee te nemen. De raad heeft wel twee dagen nodig gehad om eruit te kunnen komen, want na de reguliere raadsvergadering, is het onderdeel verdaagd om het alsnog in stemming te brengen.
Herschikking
In het amendement wat OPZ en GBZ hebben ingediend wordt het college gevraagd om een aantal stukken groen voor de compensatie te gebruiken, zodat de ruim tweehonderd gecompenseerde parkeerplaatsen kunnen worden gehaald. Verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften neemt het ingediende amendement over om met de uitwerking bij het ontwerp van de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot mee aan de slag te gaan.
Aangescherpt
In het amendement staat verder dat de verkeersveiligheid verder wordt aangescherpt. Het college krijgt van de raad als opdracht om op het fietsverkeer in één richting en het rijden met fietsen op trottoirs een meer strikte handhaving toe te passen. Dat moet ook regelmatig gebeuren. De raad heeft het geamendeerde voorstel van OPZ en GBZ unaniem aangenomen, waarmee de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot in een nieuwe fase is terecht gekomen.