Inloopavond over Watertorenplein

16 feb 2016, 13:07 Nieuws
watertoren zandvoort wikimedia cc by sa 30 ziko 2010
Op maandag 22 februari vindt in Hotel Hoogland een inloopavond plaats over de ontwikkeling van het Watertorenplein. Met de inloopavond nemen de initiatiefnemers de bewoners ook mee naar een stuk geschiedenis van Bad Zandvoort.
Bad Zandvoort
Tijdens de inloopavond over het Watertorenplein, zullen de plannenmakers ook de geschiedenis van Bad Zandvoort vertellen door hen mee te nemen naar de periode rond 1890. Het doel van de mensen achter Bad Zandvoort is om de grandeur terug te brengen, waarbij de watertoren van Zandvoort het middelpunt vormt van de invulling van de plannen
Inbreng
Architect George Polman stelt het als volgt: ,,Samen met omwonenden en belanghebbenden willen we het plan completer maken. We zijn erg benieuwd wat zij er van vinden en organiseren daarom een informatiebijeenkomst. Met de inbreng van hen maken we het plan nog meer aansluitend op de wensen en voorkeuren van Zandvoorters.”
Watertorenplein
Het Watertorenplein is nu een parkeerplaats aan de Westerparkstraat. In de structuurvisie van de gemeente Zandvoort staat ook al iets over dit gebied . De gemeente wil herontwikkeling van het parkeerterrein, waar het streven is gericht op het parkeren onder de grond en het ontwikkelen van nieuwbouw op het plein.
Meerdere kandidaten
Bad Zandvoort is een initiatief van AG Architecten. Uit een artikel van Dichtbij.nl zijn naast dit bureau hebben ook architect Remo di Biase en Springtij Architecten plannen voor de ontwikkeling van het gebied, waarbij de gemeente Zandvoort als voorwaarde stelt dat het past binnen het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan. Het laatstgenoemde bureau heeft zelfs een impressie gemaakt.