Introductie avondkaart bij Café Koper

14 mrt 2016, 14:00 Nieuws
cafe koper 1 zandvoort jaap koper
Vanaf vrijdag 18 maart kunnen gasten bij Café Koper gebruik maken van de avondkaart. Daarmee kunnen gasten ook nog 's avonds een maaltijd krijgen als het borreluur wat langer duurt dan normaal.
Eetcafé
Het idee achter de avondkaart is om meer een eetcafé te zijn. Eigenaren Erica de Beus en Jeff Groot gaan bij het eten wel voor kwaliteit en een betaalbare prijs. De kaart biedt voor elk wat wils. Zo zijn er kleine maar ook grote gerechten voor de gasten die trek hebben.
Proef
Afgelopen zomer hebben De Geus en Groot al proef gedraaid. ,,We kregen de vraag of we ook iets te eten hadden", vertelt Erica. Met dat gegeven zijn het tweetal aan de slag gegaan om te kijken hoe de menukaart in de avonduren verder kan worden vormgegeven.
Resreveren
Alleen in het binnengedeelte van het café kunnen mensen reserveren om te eten. Het café kent een beperkt aantal tafeltjes ,,Het moet ook mogelijk zijn om aan de bar te kunnen eten", zegt Jeff. De gedachte daar achter is dat iedereen zich thuis moet kunnen voelen.
Uitdaging
Het is wel een uitdaging geweest om een avondkaart te krijgen. Hierbij hebben de twee eigenaren ook weer nagedacht over wat er mogelijk is binnen het café, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid ruimte die Café Koper heeft. Ook is er goed overleg geweest over wat wel en niet op de kaart komt te staan. De kaart is ontwikkeld door Erica, Romy en Ellen van het café.
Vasthouden
Een ander motief om de kaart te introduceren, heeft ook te maken met het vasthouden van de gasten. Tijdens de afgelopen zomer is het voorgekomen, dat het café een leeg terras heeft gehad vanwege het ontbreken van een avondkaart. Dat laatste heeft te maken dat de keuken tijdens het hoogseizoen om vijf uur dicht is gegaan.