Lions Club Zandvoort haalt geld op voor Prinses Maxima Centrum

12 mrt 2019, 10:34 Nieuws
prinses maxima affiche centrum jaap koper
De Lions Club Zandvoort heeft op deze week geld op gehaald voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderkanker in Utrecht. Kosten noch moeite zijn gespaard om de dag tot een succes te maken met als locatie het Circuit Zandvoort.
Formule 1
De leden van de Lions Club Zandvoort hebben het zelfs voor elkaar gekregen om een Coloni Formule 1 naar Zandvoort te krijgen. Het geluid van de Formule 1 wagen doet voor de deelnemers het hart sneller slaan en wat voor een flink deel van Zandvoort een droom is, zal dit voor enkele bewoners buiten Zandvoort een nachtmerrie blijven. Daar trekt Job van Uitert zich weinig van aan. Hij mag de Coloni besturen en rijdt enkele rondjes over het Zandvoortse asfalt.
Beurt
Daarna is het de beurt aan de mensen die al dan niet met hun eigen auto over het circuit rijden. Allemaal bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel in Utrecht. Als de deelnemers aan de dag, de baan op rijden, krijgen zij de nodige begeleiding van racenestor Michael Bleekemolen en zijn personeel. Het is volgens Bleekemolen zelf ook de bedeling dat iedereen met een goed gevoel de dag kan afsluiten. Iets wat Bleekemolen ook aan het begin van de middag uitlegt en dat het niet de bedoeling is om overmoedig te raken.
Aanwezigheid
Naast de aanwezigheid van Bleekemolen zijn tijdens de middag ook Jan Lammers en Gijs van Lennep aanwezig. Goed voor drie Le Mans overwinningen in totaal. Het tweetal is vooral ook aanwezig om later op de middag een speciale Formule 1 café te doen in het mediacentrum van het Circuit Zandvoort waar ook ambassadeur Robert Doornbos van het Prinses Maxima Centrum aan meedoet. Een Formule 1 café zonder Rob Kamphues kan niet en ook die is aanwezig.
Veiling
Aan het eind van de middag sluiten Bleekemolen en Lammers als veilingmeesters de middag af met ingebrachte veilingitems voor de veiling. Het beiden gaat soms met duizend euro tegelijk. Een bijzonder item is een Le Mans weekend dat Job van Uitert in brengt. Voor een behoorlijk bedrag gaat deze eruit. Met een cheque van € 45.000 gaat ambassadeur Doornbos huiswaarts.