Niek Meijer houdt voet bij stuk over toezicht geluidsnormen circuit

06 mrt 2019, 17:43 Nieuws
5i5a4045
Burgemeester Niek Meijer houdt voet bij stuk als het gaat over de toezicht op de geluidsnormen van het Circuit Zandvoort. Meijer doet de uitspraken in het programma EenVandaag en legt uit dat de klachten volgens hem te maken hebben hoe iemand overlast beleeft.
Ongegrond
Meijer vindt de klachten over geluidshinder zelf ongegrond. De burgemeester stelt dat op de dagen waarop Circuit Zandvoort een vergunning heeft meer lawaai te mag maken. ,,In 2017 hebben we die extra meting gedaan. Toen bleken de gegevens te kloppen en er is dus geen objectieve aanleiding bij de geluidsdeskundigen om te kijken of er iets verstoord is of niet. Ik ben het niet met hen eens, je kunt er op verschillende manieren naar kijken”, zegt Meijer.
Laars
Volgens voorzitter Karel van Broekhoven die namens het bewonersplatform Rust bij de Kust aandringt op handhaving van de geluidsnormen, lapt Zandvoort het toezicht aan zijn laars. Dat laatste wordt vanuit het Zandvoortse raadhuis bestreden. Ook stelt Van Broekhoven dat de geluidsnormen in de vergunning veel te ruim zijn.
Boze reacties
De uitlatingen van Van Broekhoven over het circuit hebben weer tot een storm van boze reacties geleid uit het dorp. Oud coureur Ton Nachtegeller die in dezelfde omgeving woont waar het bewonersplatform Rust bij de Kust actief is, laat op de sociale media weten dat Van Broekhoven behoorlijk overdrijft in zijn kritiek. Ook de bemoeizucht van Van Broekhoven leidt tot boze reacties uit Zandvoort.