Nieuwe bestuursstijl binnen de gemeente Zandvoort blijft uitgangspunt voor Groen Links Zandvoort en Bentveld

11 mei 2021, 20:44 Nieuws
raadhuis bovenkant wim meijer fotografie 2
De huidige ontwikkelingen komt voor Groen Links Zandvoort/Bentveld niet helemaal als een verrassing, omdat de partij onder aanvoering van Karim El Gebaly een nieuwe bestuursstijl wil doordat zij vier jaar geleden de eerste vier plaatsen aan jongeren onder de dertig jaar te vergeven. ,,Voor ons moest Zandvoort weer op nummer één komen te staan", zegt El Gebaly in een persbericht van Groen Links.
(bewerkt persbericht Groen Links Zandvoort/Bentveld)
Het algemeen belang dienen
,,Als politieke partij in de gemeenteraad dienen wij het algemeen belang. Daarvoor nam GroenLinks ook moeilijke beslissingen zoals de financiële injectie t.b.v. de F1. Iets dat niet bij onze partij past, maar door onze motie duurzaamheid wel het verschil maakt. We streden voor een groene boulevard met CDA, D66 en PVDA en Fractie Drommel aan onze zijde. Stuk voor stuk vanuit een positieve grondhouding en met rechtvaardige compromissen. Het voorbeeld van een constructieve oppositie. Zo heeft GroenLinks het coalitieakkoord ook gesteund, waar wij niet over mee onderhandeld hadden", zegt El Gebaly.
Treurnis
Groen Links Zandvoort/Bentveld ziet dat met veel treurnis heeft kennisgenomen van het feit dat niet bij elke partij het algemeen belang op één staat. In de ogen van de progressieve raadsfractie komt hierdoor de bestuurbaarheid van Zandvoort steeds meer in het geding.
Politieke machtsspelletjes
,,Van politieke machtsspelletjes in het algemeen, danwel over personen hebben wij onze buik vol", zegt El Gebaly. Het is volgens hem extra pijnlijk als hij bedenkt dat in de grootste crisis zitten sinds de Tweede Wereldoorlog. ,,Met nog veel meer treurnis en boosheid lezen wij de reacties die volgen op het nieuws; seksistisch en ongepast wordt er op de persoon gespeeld. Voor GroenLinks is iedereen gelijk. Zandvoort verdient vooruitgang!", zegt de voorman van Groen Links Zandvoort/Bentveld.
Sterkte in de verschillen en veelkleurigheid van de partijen
Groen Links blijft volgens El Gebaly zich voor Zandvoort en haar inwoners inzetten en heeft mede daarom besloten deel te nemen aan de coalitie. ,,Wij zitten niet op nog een crisis te wachten. Juist in de verschillen en veelkleurigheid van de partijen zit de sterkte. Volksvertegenwoordiging gaat zoals het woord al zegt over vertegenwoordigen. Met de collega’s van D66, CDA, PvdA, GBZ en Fractie Drommel vertegenwoordigt GroenLinks Zandvoort van links tot rechts en dienen wij maar één belang, het Zandvoortse!", gaat hij verder
Vooruitgang
Samen verwacht Groen Links volgens El Gebaly de komende tien maanden nog de nodige stappen naar vooruitgang te kunnen zetten. ,,Zo willen wij woningen voor jongeren realiseren, in een groene en sociale omgeving, en komt het dorp met het ‘Corona Herstelplan’ hopelijk de crisis door. Dit alles met het oog gericht op onze inwoners, onze trotse Zandvoorters, die in de gemeente een goede buur kunnen vinden die naast hen staat", zegt hij.