Nieuwe huisregels voor Zandvoortse horeca zijn voor verbetering veiligheid

26 nov 2018, 22:53 Nieuws
huisregels horecabedrijven zandvoort met leden centrumoverleg voorzitter robert hartog khn zandvoort wen burgemeester niek meijer communicatie gemeente zandvoort
Communicatie Gemeente Zandvoort
Begin deze week zijn de nieuwe huisregels voor de Zandvoortse horeca bekend. Doel van de huisregels zijn, dat deze leiden tot verbetering van zowel de horecamedewerkers als de gasten van het horecaverblijf.
Bordje
Burgemeester Niek Meijer van de gemeente Zandvoort en voorzitter Robert Hartog van de Koninklijke Horeca Nederland Zandvoort, hebben samen met leden van het centrumoverleg Zandvoort het eerste bordje met de regels opgehangen bij Het Wapen van Zandvoort. Naast het Wapen van Zandvoort gaan ook andere horecabedrijven in Zandvoort op korte termijn de nieuwe regels ophangen.
burgemeester niek meijer en voorzitter robert hartog khn zandvoort communicatie gemeente zandvoort
Burgemeester Niek Meijer (links) en voorzitter Robert Hartog Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zandvoort (rechts) Communicatie Gemeente Zandvoort
Initiatief
Het initiatief voor de huisregels komt voort uit het centrumoverleg Zandvoort. In dit overleg bespreken bewoners, horecaondernemers, de Koninklijke Horeca Nederland Zandvoort, politie, gemeente Zandvoort en evenementenorganisatoren hoe zij gezamenlijk het centrum van Zandvoort gezellig, veilig en leefbaar kunnen houden.
Afspraken
In dit overleg zijn afspraken gemaakt om de huisregels van de horeca aan te scherpen. Alle deelnemers aan het overleg vinden dit nodig, omdat Zandvoort onder meer te maken heeft met de sterke aanwezigheid van ‘Outlaw Motor Gangs’ (OMG) en voetbalsupporters in de horeca in Nederland. De aanwezigheid van de groepen kan bepaalde risico's met zich meebrengen als het gaat om ongewenste situaties. Een van de nieuwe regels die in de huisregels zijn opgenomen, is de zogenaamde ‘kledingoptie’ waarbij horecaondernemers bezoekers kunnen weren met bepaalde kenmerkende kleding.
Zichtbaar maken
,,Het voeren en zichtbaar maken van duidelijke huisregels en deze (laten) naleven is van groot belang. Een horecaondernemer kan nu makkelijker personen weigeren of verzoeken de (horeca) gelegenheid of het terras te verlaten. Op het moment dat zij daar geen gehoor aan geven, dan plegen zij lokaalvredebreuk en verleent de politie assistentie. Op die manier wordt gewerkt aan een nog betere veiligheid in Zandvoort", zegt voorzitter Robert Hartog van de Koninklijke Horeca Nederland Zandvoort.