Omwonenden en aanwonenden willen inzicht hebben over ontwikkelingen Watertorenplein

19 apr 2021, 15:39 Nieuws
watertoren vanaf hogeweg wim meijer fotografie 1
De Stichting Ons Watertorenplein wil van de gemeente Zandvoort weten hoe het zit met de 'zogenaamde' 3000m2 bouwareaal rondom de Zandvoortse watertoren waar in de nabije toekomst en mogelijkerwijs ook woningen gaan komen. Namens de stichting wil Liesbeth Willemsen weten hoe het zit met een mogelijke toezegging die door de gemeente is gedaan om de projectontwikkelaar te helpen om parkeerfaciliteiten te genereren en eventueel ook om de watertoren op te knappen .
Navraag
,,Als onze stichting navraag doet over deze 3000 m2, dat klinkt het doorgaans het antwoord: 'Dat is afgesproken in het overleg tussen de gemeente en de projectontwikkelaar, c.q. de Watertoren c.v. samen met het architectenbureau Springtij", zegt Willemsen namens de stichting. De stichting stelt dat dit wellicht in mediation gesprekken is vastgelegd, maar zeker is het niet.
Transactie van de grond
Het gaat de stichting vooral om het besluit over de transactie van de grond waarop de bouw straks eventueel moet plaatsvinden. ,,Wij zouden dan ook graag het voorstel hiertoe aan de gemeenteraad willen inzien, want dat is ons in alle hectiek wellicht ontgaan. Ook zouden we een inzicht willen verkrijgen hoe de gemeenteraad hierover destijds heeft gestemd", zegt Willemsen.