OPZ en Groen Links Zandvoort stellen extra vragen over pop up store van Mart Visser

14 jan 2019, 15:21 Nieuws
5i5a4045
De Ouderenpartij Zandvoort en Groen Links Zandvoort hebben nog een aantal extra vragen gesteld over de Pop Up store van Mart Visser in het raadhuis. Afgelopen jaar heeft de couturier en kunstenaar tussen 1 mei en 1 augustus zijn kleding in enkele ruimtes van het oude raadhuis kunnen verkopen.
Summier
Raadsleden Patrick Berg (OPZ) en Karim El Gebaly vinden de eerdere beantwoording van het Zandvoortse college te summier . Om die reden komt het tweetal namens beide raadsfracties met een aantal extra schriftelijke vragen over de pop up store van Visser.
Bezoekers
Berg en El Gebaly willen onder meer weten hoeveel bezoekers voor de haute couture van Visser hebben getrokken en of deze vorm van een pop up store al is geëvalueerd. Ook willen beide raadsleden van OPZ en Groen Links Zandvoort weten of er al door het college is nagedacht over de tijdelijke invulling van het raadhuis en of Visser misschien nog een keer wil terugkeren naar Zandvoort.
Kosten
Uiteraard hebben Berg en El Gebaly ook vragen over kosten die zijn gemaakt en de opbrengsten ervan. De raadsleden willen weten of bijvoorbeeld het herstel van de opknapkosten na de expositie en verkoop zoals het schilderwerk en tapijt, ook in de eerder genoemde begroting zijn meegenomen. Verder hebben OPZ en Groen Links Zandvoort vragen over de kosten van de inrichting tijdens de pop up store.
Aanvullende activiteiten
In het summiere antwoord heeft het college laten weten dat de gemeente in samenwerking met lokale ondernemers een aantal aanvullende activiteiten georganiseerd. Hierbij wijst het Zandvoortse gemeentebestuur in de richting van verschillende workshops in het Zandvoorts Museum en een 'mini make over'. ,,Ook zijn er een aantal aanvullende marketingactiviteiten ondernomen", schrijft het college in het eerdere summiere antwoord over de vragen van de pop up store in het raadhuis.