Pleidooi voor meer verblijfstoerisme voor Zandvoort

24 jan 2018, 13:00 Nieuws
5i5a4045
Als het aan de voorzitter van de Ondernemersvereniging Zandvoort Peter Tromp ligt, moet er meer verblijfstoerisme komen. Regionaal nieuwsmedium NH Nieuws heeft deze week een rondgang gemaakt op verschillende toeristische plekken in de provincie, waarbij NH Nieuws ook Zandvoort heeft aangedaan.
Facts & Figures
Impliciet ligt het verblijfstoerisme verstopt in de Facts & Figures bij Zandvoort Marketing waar het één en ander valt af te leiden. Terug te vinden is dat Zandvoort 1387 bedden heeft en 1 miljoen overnachtingen telt. Daarnaast telt Zandvoort 45 pensions, 4 campings en 20 hotels.
Presentatie
De Facts & Figures zijn gepresenteerd bij de naam voor alle promotieactiviteiten die de badplaats wil gaan uitdragen met Zandvoort, beachforamsterdam. Afgelopen maandag is dit gebeurd in Bernie's Bar & Kitchen op het Circuit Zandvoort, waar wethouder Gerard Kuipers het bidbook heeft aangeboden met de toekomst voor het Zandvoorts toerisme.
Springen
Volgens NH Nieuws staat Zandvoort te springen om meer toerisme vanuit Amsterdam te ontvangen. Op dit moment is er veel dagjestoerisme vanuit de hoofdstad, maar gaat deze groep vaak na een dag weer weg. Tromp wil dat deze toeristen juist langer gaan verblijven. ,,Nu is de verhouding 92 procent dagtoerisme en maar 8 procent verblijfstoerisme. We willen dus meer hotels en meer pensions waardoor mensen langer willen blijven", zegt Tromp voor NH Nieuws.
Evenementen
Of er meer verblijfstoerisme gaat komen door evenementen, is de vraag. Zandvoort wil meer via Pop Up evenementen mensen naar de badplaats trekken. Een voorbeeld heeft wethouder Kuipers al voor de microfoon van ZFM Zandvoort gegeven, toen de DTM in China niet is doorgegaan en razendsnel in Zandvoort is gehouden.
Pop Up team
Voor deze evenementen is een Pop Up team samengesteld waar ook gemeenteambtenaar Malou Postma van de afdeling Toerisme en Economie deel van uit maakt. ,,Snelheid is echt waar het allemaal om draait. We komen direct in actie als we benaderd worden door een partij die graag iets wil in Zandvoort. We denken creatief mee om het evenement vorm te geven en we denken mee over hoe iets uitgevoerd kan worden', vertelt Postma op de website van Zandvoort Marketing.
Romatiek
Door de geruchten dat de Formule 1
mogelijk gaat terugkeren in Zandvoort, maakt dit een gevoel van romantiek los. De hoogste autosportklasse laat de harten van de burgers sneller kloppen. ,,Het is natuurlijk geweldig, want als klein jongetje zat ik al in de duinen naar de Grand Prix te kijken", zegt oud-speaker van de Grand Prix Rob Petersen tegen NH Nieuws. Of de Formule 1 daadwerkelijk terugkeert zal de tijd moeten uitwijzen.
Bron: Zandvoort Marketing en NH Nieuws