PvdA en Sociaal Zandvoort vallen VVD bij over parkeren

31 mei 2016, 9:00 Nieuws
parkeerautomaat centrum zandvoort jaap koper
De raadsfracties van PvdA en Sociaal Zandvoort vallen de VVD Zandvoort bij over het parkeren. Eerder hebben de Zandvoortse liberalen in een brief aan het college gezegd dat zij het parkeerregime in de Oostbuurt en Koninginnebuurt oneerlijk vinden.
Belanghebbenden
Volgens PvdA en Sociaal Zandvoort stellen zij in hun brief aan het college dat er ook 'oneerlijke situatie' is ontstaan voor bewoners met een belanghebbendenvergunning. De beide fracties merken op dat de regels voor de belanghebbenden gebieden en bewonersgebieden veel op elkaar lijken. Het verschil zit hem volgens raadsleden Gert Toonen en Willem Paap dat het belanghebbenden regime 24 uur per dag geldt en het bewoners regime van 10.00 tot 20.00 uur.
Controle
Volgens Toonen en Paap bestaat het idee dat het regime in een belanghebbenden gebied ook geldt van 10.00 tot 20.00 uur en dat die mensen daar ook naar handelen. Controle is er nauwelijks volgens de twee partijen. Zo komt het voor dat ook in het gebied van de Noordbuurt, Stationsbuurt en de Fenemabuurt en de straten direct rond het centrum ’s avonds vol staan met auto’s van bezoekers van het centrum.
Bezoekerspassen
,,Deze parkeerders zijn al dan niet voorzien van bezoekerspassen waarvan de parkeerschijf na 20.00 uur dan ook niet wordt doorgedraaid", stellen PvdA en Sociaal Zandvoort in hun brief Dat mag volgens Toonen en Paap niet, maar iedereen weet ook dat dit eerder regel dan uitzondering is door de gebrekkige controlemogelijkheden.
Duurder
Volgens Toonen en Paap is de belanghebbendenvergunning feitelijk hetzelfde als een bewonersvergunning. ,,De belanghebbenden kunnen al jaren slechts in een beperkt gebied parkeren, maar betalen nog eens € 28 meer dan er voor een bewonersvergunning betaald moet worden", zegt het tweetal in de brief. De bewoners met een bewonersvergunning betalen € 80 en de houders van een belanghebbenden vergunning betalen € 108.