Raadsvoorstel parkeerplaatsen op Watertorenplein mager

17 mrt 2016, 9:30 Nieuws
watertoren zandvoort wikimedia cc by sa 30 ziko 2010
De VVD Zandvoort vindt het raadsvoorstel te mager om de 141 openbare parkeerplaatsen op het Watertorenplein te laten vervallen. De liberalen wil meer weten over de effecten van de parkeerdruk in de omgeving van de Westerparkstraat en de Hogeweg zoals het Watertorenplein ook wordt genoemd.
Mager
,,De motivatie van het college om deze parkeerplaatsen te laten vervallen, vinden wij mager", zegt de VVD Zandvoort op haar Facebookpagina .Zo wil de VVD van het college naast de effecten op de parkeerdruk in de omgeving van het Watertorenplein, ook weten wat de gevolgen zijn voor de gasten en bezoekers van het strand, centrum, casino, hotels en pensions.
Capaciteit
Volgens de Zandvoortse liberalen komt het voorstel van het college komt voort uit een toets van drie ingediende plannen voor het Watertorenplein. Deze drie plannen zijn volgens de VVD aanleiding voor de gemeente geweest om het plangebied Watertorenplein eerder te realiseren. De oppositiepartij is geen voorstander van deze stap, omdat de ambtelijke capaciteit beperkt is en de gemeente grote risico’s loopt bij de realisatie van andere projecten zoals 'Venster aan Zee' (Badhuisplein) en 'Entree Zandvoort' (Stationsplein/Palace-gebied). Tevens projecten gelegen in het Middenboulevard-gebied die de nodige aandacht vragen van de ambtelijke organisatie.
Kritisch
De VVD Zandvoort kijkt op dit moment zeer kritisch naar het proces om te komen tot een bepaalde ontwikkeling op het Watertorenplein. In de commissie heeft de partij vragen gesteld over de rol van een van de planindieners en zijn functie als adviseur van het college. Volgens de VVD is de bewuste persoon na de behandeling in de commissie opgestapt als lid van de welstandscommissie.
Merkwaardig
Merkwaardig in het proces tot nu toe is dat volgens de VVD de gemeentelijke organisatie een voorkeur heeft voor het plan van deze voormalige adviseur van het college. Het college is in de ogen van de Zandvoortse liberalen nadien met een aangepast raadsvoorstel gekomen om alle drie de plannen een kans te geven. De VVD beraadt zich op dit moment of dit aangepaste voorstel of het een kans biedt aan iedereen.
Kostendekkend
Daarnaast heeft VVD raadslid Jerry Kramer schriftelijke vragen gesteld over de parkeerplannen van het college op het Watertorenplein. Zo merkt Kramer op dat het college in het raadsvoorstel stelt dat een ondergrondse parkeergarage op het Watertorenplein niet kostendekkend gerealiseerd kan worden. Juist daar heeft Kramer ook vragen over.